16:25:42 07.07.2020
 
Stiri

Slusari revine la cazul colegului din Parlament „infectat” cu noul coronavirus: Unde au fost prelevate probele pentru primul test și care este instituția ce ar fi dat un verdict greșit

Actualitate 03.06.2020 16:40 Vizualizări819 Autor: Ziarul National
Slusari revine la cazul colegului din Parlament „infectat” cu noul coronavirus: Unde au fost prelevate probele pentru primul test și care este instituția ce ar fi dat un verdict greșit


Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari acuză Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) de reacție „semipolitică și semimincinoasă” la solicitarea sa ca Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale se demareze o anchetă în cazul angajatului fracțiunii parlamentare a Platformei DA, confirmat pozitiv la COVID-19 după efectuarea primului test la Laboratorul ANSP, dar negativ după repetarea acestuia la o clinică privată.

Slusari anunță că fracțiunea a pornit propria investigație vizavi de acest caz.

„Deci, primul test al angajatului fracțiunii, pretins pozitiv, a fost prelevat de o policlinică a Cancelariei de Stat și transmis în laboratorul ANSP, cu care instituția are contract exclusiv. Dacă ANSP va continua să insiste pe minciună, o vom ruga pe colega noastră să publice rezultatul testului cu mențiunea laboratorului. Mai mult ca atât, la întrebarea deputaților noștri de ce probele biologice au fost prelevate doar din faringe, răspunsul a fost că această practică este dictată de... ANSP și că policlinica nu are dispozitive necesare pentru prelevarea probelor din nas. Amintesc tuturor că, potrivit ordinului Ministerului Sănătății, la efectuarea testului trebuie să fie prelevate două probe.

Mâine, fracțiunea Platforma DA va înainta un demers către Ministerul Sănătății cu solicitarea de a demara o anchetă de serviciu. Iar conducerii ANSP noi îi recomandăm insistent să se concentreze nu pe declarații politice la comandă, ci pe gestionarea mai eficientă a pandemiei și respectarea normelor, stabilite de organul ierarhic superior”, a scris Slusari pe Facebook.
„Exclud (implicarea instituției pe care o conduce în jocuri politice - n.r.). Acestea-s niște declarații grave care n-au niciun fundal. Ar fi bine ca deputații să-și facă bine treaba în Parlament și să nu eticheteze specialiștii. Acesta ar fi un lucru ideal. Dacă ar fi ca parlamentarii să răspundă pentru acuzațiile astea, ei altă dată nu le-ar mai face. Nu vreau să comentez și să mă enervez și cu aceste aberații”, a declarat astăzi Furtună pentru Ziarul NAȚIONAL.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md