04:41:54 09.12.2019
 
Stiri

DOC // Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, REACȚIONEAZĂ la acuzațiile lansate la adresa sa: „Răzbunări ale unor anturaje certate cu legea și cu integritatea”

Social 26.04.2019 15:27 Vizualizări3762 Autor: Ziarul National
DOC // Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, REACȚIONEAZĂ la acuzațiile lansate la adresa sa: „Răzbunări ale unor anturaje certate cu legea și cu integritatea” Bizlaw
Viorel Morari

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, susține că acuzațiile lansate astăzi la adresa sa, potrivit cărora dânsul ar fi implicat inclusiv în cazuri de șantaj și presiuni la adresa unor oameni de afaceri, ar fi în interesul „unor persoane investigate penal de către procurorii anticorupție”.

Acesta anunță că i-a solicitat procurorului general să dispună verificări la nivelul Inspecției procurorilor pentru elucidarea pretinselor fapte imputate lui, spunând că acestea „nu corespund realității” și au scopul de a-l „intimida”.

Morari acuză, prin intermediul unui comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție, faptul că materialul care îl vizează a fost transmis astăzi „orchestrat” instituțiilor media și misiunilor diplomatice străine de la Chișinău și ar avea scopul de a-l denigra, fapt pentru care „nu va comenta acuzațiile”.

„Atragem atenția că pretinsele ilegalități care i se impută procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție reprezintă afirmații fără niciun substrat factologic, dar care - într-o manieră manipulatoare - sunt puse în contextul unor informații mai vechi cunoscute opiniei publice. În acest fel, autorul își impune concluziile vădit mincinoase în perimetrul unor declarații făcute, aparent, în cunoștință de cauză. Procuratura Anticorupție face apel către toți reprezentanții spațiului mediatic să nu se lase antrenați în răzbunările unor anturaje certate cu legea și cu integritatea. Recomandăm reprezentanților mass-media să aștepte concluziile anchetei pe care, indiscutabil, le vom pune la dispoziția domniilor voastre”, cităm din comunicat.

Menționăm că în materialul trimis și redacției Ziarului NAȚIONAL sunt relatate cazuri în care Viorel Morari și fratele său ar fi amenințat un cetățean din nordul R. Moldova, unde cei doi ar avea turbine eoliene, deservite „gratuit” de către instituții de stat, ar avea legături cu autoritatea criminală Karamalak și ar fi „negociat mita” pentru a închide dosarul de evaziune fiscală a celor de la „Andy’s Pizza”.

Vedeți mai jos reacția Procuraturii Anticorupție:

Procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost informat despre alegațiile formulate sub forma unor pretinse „opinii” și preluate de către unele instituții mass-media. Conținutul acestor mesaje este de o manieră rău intenționată și are scopul evident de a denigra imaginea instituției, fapt pentru care Procuratura Anticorupție nu le va comenta.

Mesajele respective au fost, în mod orchestrat, expediate atât instituțiilor de presă cât și unor misiuni diplomatice acreditate la Chișinău. În consecința răspândirii lor, Viorel Morari a sesizat Procurorul General pentru a dispune verificări la nivelul Inspecției procurorilor în vederea elucidării pretinselor fapte imputate.

De asemenea, la 26.04.2019 a fost trimisă, prin poștă, către Autoritatea Națională de Integritate, solicitarea de a verifica din oficiu existența sau lipsa încălcărilor regimului conflictului de interese.

Procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție califică alegațiile invocate drept o ingerință în actul justiției și o încercare de intimidare a organului de urmărire penală. Or, autorii „opiniilor” exprimate acționează în interesul unor persoane investigate penal de către procurorii anticorupție.

Atragem atenția că pretinsele ilegalități care i se impută Procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție reprezintă afirmații fără niciun substrat factologic, dar care - într-o manieră manipulatoare - sunt puse în contextul unor informații mai vechi cunoscute opiniei publice. În acest fel, autorul își impune concluziile vădit mincinoase în perimetrul unor declarații făcute – aparent - în cunoștință de cauză.

Procuratura Anticorupție face apel către toți reprezentanții spațiului mediatic să nu se lase antrenați în răzbunările unor anturaje certate cu legea și cu integritatea. Recomandăm reprezentanților mass-media să aștepte concluziile anchetei pe care – indiscutabil – le vom pune la dispoziția domniilor voastre.

Procuratura Anticorupție se conduce, în activitatea sa, strict de prevederile legislației în vigoare și nu va admite imixtiniuni de nicio natură în procesul de investigare a acțiunilor de corupție.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2019 09:24 Nicolae Negru Cazul Filat: de la statul capturat la...

05.12.2019 16:01 Ziarul National Victor Chirilă // Ministrul de Extern...

04.12.2019 15:09 Ziarul National Victor Munteanu // Adevărații regizor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md