13:43:19 06.02.2023
Stiri

Șefii diplomațiilor de la Chișinău și București, ÎMPREUNĂ, de Ziua Națională a României: „Moment de perspectivă pentru lucrurile bune pe care le vom dezvolta împreună, întărind pentru totdeauna comunitatea de istorie, cultură și limbă care ne unește”

Actualitate 01.12.2022 15:41 Vizualizări1024 Autor: Ziarul National
Șefii diplomațiilor de la Chișinău și București, ÎMPREUNĂ, de Ziua Națională a României: „Moment de perspectivă pentru lucrurile bune pe care le vom dezvolta împreună, întărind pentru totdeauna comunitatea de istorie, cultură și limbă care ne unește” Facebook


Ziua Națională a României i-a „prins” joi, 1 decembrie, pe miniștrii de Externe de la Chișinău și București, Nicu Popescu și Bogdan Aurescu, la reuniunea ministerială a Organizației pentru Cooperare și Securitate în Europa, care are loc joi și vineri în Polonia.

„La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români! Ziua Națională a României reprezintă un moment de perspectivă și de speranțe pentru toate lucrurile bune pe care le vom dezvolta împreună de aici încolo, întărind pentru totdeauna comunitatea de istorie, cultură și limbă care ne unește în drumul nostru ireversibil spre Uniunea Europeană”, a scris vicepremierul Nicu Popescu pe pagina sa de Facebook.

Șeful diplomației a postat o fotografie cu delegațiile Republicii Moldova și României, care sunt împreună de 1 decembrie.

„O altă veste excelentă vine de la Rabat, unde Comitetul UNESCO pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial a adoptat decizia privind înscrierea elementului Arta cămășii cu altiță – element de identitate culturală în România și Republica Moldova pe Lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanității. La mulți ani, România! Să te dezvolți în continuare în pace, cu bunătate și cu înțelepciune!”, este mesajul de felicitare al ministrului de Externe al R. Moldova, de Ziua Națională a României.

La rândul său, ministrul de Externe de la București a ținut să puncteze că este „împreună, de Ziua Națională a României, 1 decembrie”, cu omologul său de la Chișinău.

„I-am mulțumit prietenului meu Nicu Popescu pentru urările transmise azi”, a scris Aurescu pe Twitter.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.02.2023 11:28 Ziarul National Analiză de la București, despre șanse...

06.02.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce-i de făcut?

03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md