06:49:05 03.12.2021
Stiri

Șeful diplomației de la Chișinău mulțumește autorităților Poloniei pentru cooperarea promptă în problematica energetică

Actualitate 21.10.2021 11:38 Vizualizări982 Autor: Ziarul National
Șeful diplomației de la Chișinău mulțumește autorităților Poloniei pentru cooperarea promptă în problematica energetică


Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a mulțumit autorităților de la Varșovia pentru „răspunsul și cooperarea promptă” în problematica energetică prin organizarea unei agende consistente pentru vicepremierul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, în perioada 18 – 19 octombrie.

Mesajul a fost transmis de către șeful diplomației Republicii Moldova Ambasadorului polonez, Bartłomiej Zdaniuk, în cadrul unei întrevederi la Ministerul de Externe de la Chișinău.

„Polonia a susținut ferm procesul de integrare europeană a republicii noastre. Am salutat numirea domnului Adam Eberhardt în calitatea de reprezentant special al prim-ministrului polon pentru susținerea reformelor în Republica Moldova”, a declarat ministrul Nicu Popescu.

CITIȚI și Vicepremierul Spînu vine cu VEȘTI din Polonia: „Am discutat despre capacitatea gazelor naturale pe care o putem obține din partea Poloniei”

Totodată, în cadrul întrevederii, oficialul s-a referit și la prioritățile autorităților de la Chișinău în cadrul agendei europene.

„Ne dorim să avansăm pe noi domenii de cooperare cu sprijinul UE și al statelor membre, inclusiv Polonia, care să completeze cadrul curent al Acordului de Asociere și al zonei de liber schimb: securitate, reziliență, energie regenerabilă și mediul ambiant”, a mai adăugat vicepremierul Nicu Popescu.

De asemenea, diplomații au discutat desfășurarea pe linia ministerelor de Externe a unui transfer de experiență pentru a consolida capacitățile instituționale ale serviciului diplomatic al Republicii Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md