20:22:35 02.04.2020
 
Stiri

Șefa Direcției Educație Chișinău îi răspunde Maiei Sandu: „Sistăm concursul”

Social 07.05.2015 15:21 Vizualizări2060 Autor: Stela Mihailovici
Șefa Direcției Educație Chișinău îi răspunde Maiei Sandu: „Sistăm concursul”


Autoritățile municipale îi dau replica ministrului Educației Maia Sandu care a acuzat ieri Direcția Generală Educație, Tineret și Sport Chișinău că-și depășește competențele legale și încearcă să desfășoare concursuri de anagajare a directorilor instituțiilor de învățâmânt, înainte de a exista un Regulament în vigoare în acest sens.

Șefa Direcției Educație a municipiului Chișinău, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a explicat, prin intermediul unui comunicat de presă, că desemnarea noilor directori este necesară, fiindcă urmează „cea mai sensibilă perioadă – finele anului de studii, în preajma susținerii examenelor de absolvire, semnării actelor de finalizare a studiilor, pregătirii școlilor de noul an de învățământ 2015-2016, iar educația a fost pusă într-o situație nedefinită”.

La 23 martie 2015, prin decizia Ministerului Educației, au fost eliberați și angajați cu statut de interimar 149 de manageri școlari din municipiul Chișinău.

Tatiana Tverdohleb a avut o replică și la acuzațiile Maiei Sandu care a spus că autoritățile municipale intenționează să numească noii directori până la alegerile locale pentru „a obține eventuale avantaje de ordin electoral”.

„Această decizie nu are un deziderat politic, ci este o acțiune menită să asigure desfășurarea eficientă a procesului educațional fără precedente”, afirmă Tverdohleb.

Primăria municipiului Chișinău anunță că sistează procesul de desfășurare a concursului de angajare a managerilor instituțiilor de învățământ până la publicarea oficială a Regulamentului pregătit de Ministerul Educației.

Ministrul Educației Maia Sandu a precizat ieri, într-o conferință de presă, că Direcția municipală Educație intenționează să organizeze în jur de 120 de concursuri în perioada în perioada 11-13 mai. Comisia de concurs instituită la nivelul municipiului Chișinău urma să desfășoare peste 40 de concursuri pe zi.

„Ar însemna în medie 11 minute pentru fiecare concurs! (…) Din experiența ministerului, pot afirma cu certitudine că nu este posibilă desfășurarea într-o zi a mai mult de cinci concursuri”, a spus Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

=Tonică Dascălu dela Tighina= 07.05.2015 15:47

Si in acest Rugulament de doi bani unde este stipulat Proiectul nostru National - de Re-Unire cu Patria -mama România ? Unde ?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md