07:35:24 23.05.2025
Stiri

Sediul PDA, monument de stat, ar fi fost privatizat cu un preț mai mic de cinci ori față de costul real

Partide/Comunicate 18.05.2018 13:20 Vizualizări1282
Sediul PDA, monument de stat, ar fi fost privatizat cu un preț mai mic de cinci ori față de costul real deschide.md

Sediul Platformei „Demnitate și Adevăr”, care ar fi fost privatizat fraudulos de Vasile Năstase, fratele politicianului Andrei Năstase, ar costa de cinci ori mai mult decât s-a plătit pentru privatizarea edificiului inclus în registrul Monumentelor de Stat.

„Presa a scris că edificiul de pe strada 31 august, în care îşi are sediul PPDA şi inclusă în registrul Monumentelor de Stat, ar fi fost privatizată fraudulos de către publicația periodică „Glasul Națiunii", fondată de Vasile Năstase. Anume el ar sta în spatele schemei puse la cale cu reprezentanţi de atunci ai Primăriei. Abia după zece luni, municipalitatea a decis să-şi recupereze bunul”, scrie publika.md.

Citește și: Platforma „Demnitate și Adevăr” ar putea rămâne fără SEDIU, deoarece clădirea ar fi fost privatizată ILEGAL de fratele lui Andrei Năstase

Cei de la Publika au solicitat un expert imobiliar să spună cât ar costa sediul formațiunii, care a fost privatizat cu 42800 de euro.

„La noi, nici subsolurile nu se vând cu 200 de euro metrul pătrat. Este o sumă foarte mică. În prezent, preţul de piaţă a acestui edificiu este de aproape 250 de mii de euro, pentru că are o suprafaţă de 211 metri pătraţi, se află pe o stradă centrală, foarte populată”, a spus expertul imobiliar, Olga Vorobiova.

Întrebat de cei de la Publika detalii despre procesul de privatizare, Andrei Năstase a spus: „Vă invit, vă invit pe toţi să renunţaţi, iată fake-urile, aţi epuizat arsenalul în ceea ce mă priveşte pe mine, apelaţi deja la minciuni, la adresa fratelui meu. Revista „Glasul” deţine un imobil în mod legal, în mod constituţional, în mod natural”, a spus Andrei Năstase.

Sursa citată mai scrie că în aprilie 2016 Ministerul Culturii a solicitat revizuirea hotărârii de privatizare din 2008, însă demersul nu a fost examinat nici până în prezent. „Atunci când a fost examinată cauza, Ministerul Culturii, în calitate de autoritate națională în domeniul protecției patrimoniului, nu a participat în ședință. De aici este și cererea noastră, pentru a revedea examinarea cauzei”, a spus șefa secției juridice a Ministerului Educației Culturii și Cercetării, Rodica Josanu.

Autor:
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

Sondaj
Ce scenariu pare mai realist?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte