07:33:43 06.12.2023
Stiri

Se caută încă 50 de scoli din R. Moldova pentru a fi incluse în Programul NAȚIONAL de robotică educațională: Pașii care trebuie făcuți pentru ca instituțiile să beneficieze de seturi de robotică

Actualitate 20.09.2023 13:29 Vizualizări681 Autor: Ziarul National
Se caută încă 50 de scoli din R. Moldova pentru a fi incluse în Programul NAȚIONAL de robotică educațională: Pașii care trebuie făcuți pentru ca instituțiile să beneficieze de seturi de robotică


Programul național de studiere a roboticii educaționale, implementat sub egida Ministerului Educației și Cercetării R. Moldova, se va extinde în 50 de instituții de învățământ.

Școlile care vor să facă parte din această rețea trebuie să depună, până la 8 octombrie curent, o cerere, iar rezultatele vor fi anunțate pe parcursul aceleiași luni, anunță Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”.

În cadrul acestei extinderi, instituțiile educaționale selectate vor fi dotate cu seturi de „Robotică LEGO Spike” și anume:

*50 de școli vor deveni membri noi ai rețelei și vor fi dotate cu seturi de robotică „LEGO® SPIKE Prime”, destinate elevilor claselor de gimnaziu și liceu.

*10 instituții de învățământ, care deja sunt incluse în Programul național de studiere a roboticii educaționale, vor fi selectate pentru dotări suplimentare cu tehnologia „LEGO® SPIKE Essential” (destinate claselor primare), în baza participării și rezultatelor obținute în cadrul Programului, cât și a competițiilor naționale de robotică.

*30 de instituții, deja incluse în program, vor fi selectate pentru dotări suplimentare cu tehnologia „LEGO® SPIKE Prime”, în baza participării și rezultatelor obținute în cadrul Programului, cât și a competițiilor naționale de robotică.

Printre criteriile de selecție care vor fi luate în considerare se regăsesc numărul de elevi, participarea la instruiri pentru antrenori de robotică, disponibilitatea instituției de a contribui financiar la dotarea cu seturi de robotică, existența accesului la internet etc.

Instituțiile interesate pot studia AICI regulamentul, iar AICI vor completa formularul de înregistrare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md