19:41:07 24.02.2018
Stiri

Schimbare de STRATEGIE: În Chișinău ar putea să apară treceri de pietoni COLORATE și iluminate

Social 13.02.2018 09:20 Vizualizări742 Autor: Ziarul National
Schimbare de STRATEGIE: În Chișinău ar putea să apară treceri de pietoni COLORATE și iluminate

Toate trecerile de pietoni din municipiul Chișinău urmează să fie de culoarea alb-roșu, pentru ca șoferii să le poată vedea de departe, iar pietonii să fie în siguranță. Cel puțin, așa planuri au autoritățile publice locale.

Șeful Direcției transport al capitalei, Vitalie Butucel, dă asigurări că trecerile de pietoni vor fi dintr-un material rezistent, iar amenajarea unei treceri va costa în jur de 25 de mii de lei.

„Am decis să combinăm culorile alb-roșu pentru trecerile de pietoni. Acestea vor fi făcute dintr-un material rezistent, cu un termen de exploatare de 3-5 ani. De asemenea, acestea vor fi iluminate. În primul rând, vor fi vopsite și iluminate zebrele din preajma școlilor și grădinițelor, dar și cele pe care s-au produs cele mai multe accidente cu implicarea pietonilor”, a precizat Butucel.

De asemenea, acesta spune că lângă trecerile de pietoni de pe drumurile cu patru benzi vor fi instalate denivelări artificiale.

La rândul său, primarul interimar Silvia Radu spune că totul sună frumos, doar că nu vrea ca aceste planuri să fie doar pe hârtie. „Trebuie să-mi prezentați unde aveți de gând să faceți treceri denivelate, unde aveți de gând să faceți cu roșu. Să nu-mi ziceți doar că există oportunități, deoarece asta vedem pe internet. Prezentări de genul internet nu avem nevoie, putem intra în internet și singuri să le vedem”, a punctat Silvia Radu.

Proiectul de securizare a traficului pentru pietoni a început să fie implementat în anul trecut, iar pentru asta Primăria capitalei a alocat 15 milioane de lei.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md