09:09:07 18.05.2024
Stiri

Scaner performant, instalat la postul vamal de frontieră cu Ucraina, Tudora - Starokazacie: Vor fi scanate minuțios toate autocamioanele pentru a diminua riscurile de contrabandă

Actualitate 15.04.2024 16:11 Vizualizări796 Autor: Ziarul National
Scaner performant, instalat la postul vamal de frontieră cu Ucraina, Tudora - Starokazacie: Vor fi scanate minuțios toate autocamioanele pentru a diminua riscurile de contrabandă


Un scaner performant, destinat scanării autocamioanelor, va fi instalat la postul vamal de frontieră cu Ucraina, Tudora - Starokazacie.

Echipamentul va fi procurat de către USAID prin intermediul programului său „Reforme Instituționale și Structurale în Moldova”, cu scopul de a fluidiza traficul transportului de mărfuri și a reduce riscul de contrabandă.

Noul scaner performant urmează să fie procurat și instalat pana la finele lunii septembrie curent.

Potrivit Serviciului Vamal, postul vamal de frontieră Tudora nu dispune în prezent de un scaner pentru controlul neintruziv al autocamioanelor cu mărfuri la intrare și ieșire din Republica Moldova, chiar dacă fluxul de camioane pe la Tudora este unul sporit.

După declanșarea de către Federația Rusă a războiului în Ucraina, presiunea asupra autorității vamale și asupra mediului de afaceri a crescut considerabil. De exemplu, în perioada lunilor ianuarie – noiembrie 2023, peste 26 500 de camioane au intrat în Republica Moldova, iar peste 16 000 au ieșit, transportând în mare parte produse agricole, produse alimentare, materiale de construcție, dar și diferit ajutor material destinat Ucrainei etc.

În prezent, Serviciul Vamal deține scanere mobile ce sunt amplasate la mai multe posturi vamale de frontieră Costești - Stânca, Sculeni - Sculeni, Leușeni - Albița, Giurgiulești - Galați și Palanca.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md