06:15:35 13.08.2022
Stiri

SCANDALOS // Biserica se implică din nou în electorală. Dorin Chirtoacă a fost CRITICAT DUR de un reprezentant al Mitropoliei Moldovei

Social 25.06.2015 11:28 Vizualizări2748 Autor: Ziarul National


SCANDALOS // Biserica se implică din nou în electorală. Dorin Chirtoacă a fost CRITICAT DUR de un reprezentant al Mitropoliei Moldovei protv.md

Concertul de marți, organizat de proiectul Identitate Culturală – Patrimoniu European, susținut financiar de Guvernul României, scandalizează reprezentanții Mitropoliei Moldovei, care însă au tăcut chitic acum două săptămâni, când, în fața Catedralei mitropolitane, a fost organizat un concert dedicat Zilei Rusiei.

Deși organizatorii evenimentului de marți afirmă că au obținut permisiunea Mitropoliei de a face concertul în fața Catedralei, ieri Mitropolitul Vladimir i-a adresat o scrisoare publică primarului degrevat Dorin Chirtoacă prin care îi solicită să nu mai permită organizarea de evenimente de anvergură în fața Catedralei „Nașterea Domnului”.

Mitropolitul își justifică poziția prin faptul că a primit mai multe plângeri din partea credincioșilor care se arată indignați de faptul că spațiul din imediata apropiere a sfântului locaș este deseori folosit pentru organizarea de concerte.

Astăzi, președintele asociației „Pro Ortodoxia”, Ghenadie Valuța, a ieșit într-o conferință de presă pentru a turna și mai mult gaz pe foc, acuzându-l pe primarul degrevat Dorin Chirtoacă de faptul că ar neglija opinia credincioșilor din R. Moldova.

„Este o provocare a creștinilor. Asta ne amintește și de alte provocări. Care sunt motivele acestei atitudini neprietenoase a lui Dorin Chirtoacă față de creștini?”, se întreabă Valuța, cu trei zile înainte de turul doi al alegerilor la care actualul primar va candida contra candidatului socialiștilor Zinaida Greceanîi.

Deși a accentuat de câteva ori că nu intenționează să îi discrediteze imaginea lui Dorin Chirtoacă în campania electorală, cel care se prezintă drept reprezentant al Mitropoliei Moldovei îl acuză pe edilul capitalei că ar fi ostil bisericii.

În schimb, referindu-se la concertul dedicat Zilei Rusiei, Valuța găsește mai multe scuze pentru a-l justifica.

„În primul rând, a fost organizat după Clopotniță, în al doilea rând, a avut loc după ora 20.00, când nu se mai fac slujbe, în al treilea rând, nu era o icoană sfântă”, a enumerat el.

Precizăm că nu este pentru prima dată când Ghenadie Valuța face declarații politice, exprimându-și antipatia față de Dorin Chirtoacă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md