04:16:01 27.05.2024
Stiri

INTERCEPTĂRI // Șase angajați ai ANSA au fost reținuți la Otaci, după ce ar fi luat MITĂ pentru facilitarea tranzitului de mărfuri. Loturi de CARNE, produse de cofetărie și alte mărfuri intrau în R. Moldova fără a fi verificate

Actualitate 18.09.2023 12:45 Vizualizări1170 Autor: Ziarul National
INTERCEPTĂRI // Șase angajați ai ANSA au fost reținuți la Otaci, după ce ar fi luat MITĂ pentru facilitarea tranzitului de mărfuri. Loturi de CARNE, produse de cofetărie și alte mărfuri intrau în R. Moldova fără a fi verificate


Șase angajați ai Postului de Inspecție la Frontieră (PIF) Otaci al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au fost reținuți în această dimineață într-un dosar de corupere pasivă. Aceștia ar fi luat mită de la diferiți agenți economici pentru facilitarea traficului de mărfuri.

Oamenii legii au efectuat mai multe percheziții în birourile și la domiciliile suspecților.

Potrivit investigațiilor Centrului Național Anticorupție, angajații PIF Otaci ar fi pretins și acceptat sume de bani, în diferită valută, de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală, pentru a nu-i supune verificărilor sanitar-veterinare.

Astfel, aceștia ar fi evitat controlul asupra respectării normelor sanitar-veterinare, a cerințelor privind siguranța alimentelor și calitatea lor în procesul de import al cărnii proaspete, produselor lactate, produselor de cofetărie, precum și al altor mărfuri.

În urma perchezițiilor efectuate la sediul Postului de Inspecție la Frontieră Otaci al ANSA, la domiciliile și în automobilele celor șase bănuiți, au fost ridicate 35 000 de lei, 8 000 de hrivne, telefoanele mobile și registrele de evidență a mărfurilor importate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md