00:57:38 25.10.2021
Stiri

Șapte orașe subacvatice pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață

Actualitate 17.09.2021 18:58 Vizualizări1541 Autor: Ziarul National
Șapte orașe subacvatice pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață


Deși există puține ruine acvatice care s-ar putea compara cu frumusețea Alexandriei - vechiul oraș egiptean atât de deteriorat de cutremure încât o mare parte din portul său a ajuns sub mare - există alte locuri de pe tot globul unde puteți găsi orașe și sate subacvatice.

Majoritatea acestora au fost inundate ca urmare a construirii de rezervoare sau căi navigabile. Iată șapte destinații uimitoare de vizitat dacă doriți să explorați orașe subacvatice.

1. SHICHENG, CHINA

oras subacvatic

Shicheng, China, Sursă: captură foto Youtube

Sub apele lacului Qiandao din China, există ruine ale orașelor care făceau parte din două regiuni numite Chun'an și Sui'an.

Orașele au fost scufundate în 1957, când guvernul de la acel moment a decis să construiască o centrală hidroelectrică în zonă, potrivit National Geographic. Astăzi, locul nu mai produce energie și este mai mult o destinație turistică.

2. KALYAZIN, RUSIA

Kalyazino,,Russia.,The,Flooded,Kalyazin,Bell,Tower.,Waters,Of,Uglich

Kalyazin, Rusia, Foto: Shutterstock

Nu trebuie să știți să faceți scufundări pentru a explora ruinele Kalyazin din Rusia - clopotnița catedralei sale se ridică deasupra apei.

O dezvoltarea semnificativă a avut loc în oraș în trecut, dar după revoluția din 1917, a început să înceteze să mai fie un important centru comercial și să piardă din putere. Drept urmare, în 1940, o mare parte din oraș a fost scufundată din cauza construcției rezervorului Úglich, iar populația să a fost mutată pe terenuri mai înalte.

3. BISERICA SANT ROMÀ, SPANIA

captura foto

Biserica Sant Romà, Spania, Foto: captură Youtube

În regiunea Osona din Catalonia, există un sat numit Sant Romà de Sau, care este în întregime scufundat de apă.

Satul avea inițial case, un pod și o biserică romanică. Clopotnița bisericii Sant Romà de Sau iese din apă când rezervorul nu este la capacitate maximă. În timpul secetei, puteți vizita toate ruinele de acolo, deoarece sunt complet expuse atunci când nu există apă.

4. MEDIANO, SPANIA

mediano

Mediano, Spania, Foto: captură Youtube

În Huesca, Spania, există un sat care a fost inundat din cauza construirii unui rezervor. Astăzi mai puteți vedea unele dintre clădirile sale chiar deasupra suprafeței apei.

Mediano a fost complet scufundat în 1969 ca urmare a rezervorului construit în zonă. Deși știrea nu a fost publicată la acel moment, locuitorii satului au fost nevoiți să-și părăsească casele când a început inundația, rezervorul fiind deschis fără avertisment.

Toate clădirile au dispărut sub apă, cu excepția clopotniței bisericii din secolul al XVII-lea al satului - este încă vizibilă deasupra apelor rezervorului Mediano.

5. PORT ROYAL, JAMAICA

port royal

Port Roya, Foto: captură Youtube

Fiind una dintre cele mai vechi regiuni din Jamaica, țara consideră că portul face parte din patrimoniul său - dar este parțial scufundat sub mare.

În secolul al XVII-lea, Port Royal a servit ca sediu al guvernului britanic în Jamaica. La un moment dat, Port Royal a fost un loc preferat printre pirați și haiduci și a devenit cunoscut că „cel mai rău oraș de pe pământ” și „Sodoma Lumii Noi”.

În 1692, orașul Port Royal a fost scufundat de un tsunami. Deși orașul nu a fost întreținut foarte bine și nu se află în cea mai bună stare, apele care înconjoară Port Royal „sunt o mină arheologică de aur, plină de bucăți de istorie care spun povești despre primele zile ale ocupației engleze ", conform site-ului Visit Jamaica.

6. SATELE PIERDUTE DIN ONTARIO, CANADA

Satele pierdute din Ontario

Satele pierdute din Ontario, Canada

„Satele pierdute” cuprind un total de 10 orașe canadiene. Toate aceste orașe erau foste municipalități din Cornwall și Osnabruck din Ontario.

Ambele regiuni au fost scufundate în urma construirii unei căi navigabile în 1958. Până în prezent, există încă trotuare și clădiri care sunt vizibile din unele zone de deasupra suprafeței apei.

Un muzeu dedicat satelor scufundate a fost construit pentru a păstra vie amintirea vie. Una dintre exponatele din muzeu prezintă câteva clădiri care au fost scoase din sate înainte de a fi scufundate, care au fost restaurate în mod similar cu modul în care ar fi fost înainte de inundații.

7. PAVLOPETRI, GRECIA

grecia

O reconstrucție a cum ar fi putut arăta Pavlopetri, captură foto Youtube

Se crede că Pavlopetri este cel mai vechi oraș subacvatic din istorie. Situat pe coasta de sud a Lakoniei, în Grecia, se spune că inundațiile orașului au avut loc în urmă cu aproximativ 5.000 de ani. A fost un sit arheologic de mare valoare de când a fost descoperit în 1967.

„Este o descoperire unică în sensul că am găsit pe fundul mării un oraș aproape complet, cu străzi, clădiri, grădini, morminte și ceea ce pare a fi un complex religios”, a spus Jon Henderson de la Universitatea din Nottingham după câteva descoperiri din 2009, potrivit BBC.

Este inclus ca loc pe care îl puteți vizita de-a lungul rutelor „ruine de apă” disponibile în zona Peloponezului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md