01:20:17 08.12.2023
Stiri

Rușii fug în Germania: Peste trei mii au cerut azil în acest stat

Actualitate 25.09.2023 10:57 Vizualizări491 Autor: Ziarul National
Rușii fug în Germania: Peste trei mii au cerut azil în acest stat FOTO: rusaviainsider.com


De la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către trupele ruse, aproximativ 3.500 de cetățeni ruși au solicitat azil în Germania, se precizează în răspunsul Ministerului German al Afacerilor Interne la o solicitare a deputatei Clara Bünger, transmite RND, citate de ziare.com.

Oficiul Federal German pentru Migrație și Refugiați a luat decizii cu privire la peste 1 500 de cereri. În aproximativ 1 100 de cazuri, solicitanților li s-a comunicat că, în conformitate cu Regulamentul Dublin, azilul trebuie solicitat în prima țara de intrare în Uniunea Europeană. Autoritățile germane au admis cererile a aproximativ 90 de cetățeni ruși.

Ministerul Afacerilor Interne a declarat într-o declarație că Departamentul pentru Migrație a revizuit în septembrie practica de a lua decizii cu privire la cetățenii ruși. Astfel, dezertorii din armata rusă vor continua să beneficieze de protecție internațională, în timp ce recruții și fugarii vor continua să beneficieze de protecție internațională „în condițiile corespunzătoare”, a spus Ministerul Afacerilor Interne în răspunsul său.

După anunțul mobilizării în Rusia în septembrie 2022, autoritățile germane au anunțat că sunt pregătite, în anumite circumstanțe, să acorde azil dezertorilor din armata rusă și „oponenților regimului Putin”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md