17:55:40 29.11.2023
Stiri

Rusia nu poate coexista cu actualul „regim” ucrainean

Actualitate 21.11.2023 14:39 Vizualizări451 Autor: Ziarul National
Rusia nu poate coexista cu actualul „regim” ucrainean Captură video


Rusia nu poate coexista cu actualul „regim” ucrainean şi Moscova se va opune NATO atât timp cât va avea nevoie pentru a-şi atinge obiectivele, a declarat marţi un diplomat cu rang înalt din cadrul Ministerului rus de Externe, relatează Reuters.

„Actualul regim este absolut toxic, nu vedem nicio opţiune de coexistenţă cu el în acest moment", a declarat ambasadorul Rodion Miroşnik, citat de news.ro.

Oficialul cu rang înalt din cadrul MAE rus a acuzat că Ucraina a comis crime împotriva civililor, iar NATO că a furnizat arme interzise Kievului, dar a preconizat că Occidentul îşi va pierde în cele din urmă interesul pentru Ucraina.

El a spus, potrivit agenţiei TASS, că forţele armate ale Ucrainei au organizat în ultimele săptămâni o „vânătoare" în masă cu ajutorul dronelor de atac asupra civililor ruşi şi a transportului civil. Potrivit diplomatului, datele din ultimele luni confirmă faptul că formaţiunile armate ucrainene şi mercenarii străini efectuează lovituri ţintite asupra instituţiilor sociale de pe teritoriul rus, alegând momentele în care sunt cei mai mulţi civilii acolo.

„Pentru asta, folosesc arme cu rază lungă de acţiune şi de înaltă precizie furnizate de ţările occidentale”, a precizat el.

„Putem rezista NATO atât cât este nevoie pentru a ne îndeplini sarcinile pe care preşedintele le-a formulat”, a punctat Miroşnik.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md