06:35:16 24.09.2023
Stiri

Rusia a distrus cereale cât pentru a hrăni 10,5 milioane de oameni timp de un an

Actualitate 19.09.2023 17:59 Vizualizări340 Autor: Ziarul National
Rusia a distrus cereale cât pentru a hrăni 10,5 milioane de oameni timp de un an Euractiv.com


Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a denunţat marţi că atacurile Rusiei asupra porturilor ucrainene şi a infrastructurii acestora au distrus o cantitate de cereale suficientă pentru a hrăni 10,5 milioane de oameni timp de un an, relatează EFE.

„În ultimele luni, Rusia a continuat să atace porturile Ucrainei şi infrastructura sa de cereale. Până în prezent, aceste atacuri au distrus cel puţin 280.000 de tone de grâne, suficient pentru a hrăni 10,5 milioane de persoane timp de un an", a afirmat Austin în debutul reuniunii Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei care se desfăşoară marţi la baza aeriană Ramstein (Germania).

„Atacurile Rusiei continuă să ameninţe securitatea alimentară globală, amplificând riscul unor crize umanitare inutile pe mapamond", a subliniat ministrul american al apărării, adăugând: „Cu cât Rusia îşi prelungeşte mai mult războiul, cu atât cruzimea sa devine mai evidentă".

„Agresiunea Rusiei a depăşit cu mult câmpul de luptă şi a provocat suferinţe umane incalculabile", a mai spus oficialul, citat de TVR.

Austin şi-a îndemnat omologii săi din aproximativ 50 de ţări să continue să ofere Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană, interceptori, muniţie şi sprijin pe termen lung.

„Am mai spus-o şi o voi spune din nou. Apărarea antiaeriană salvează vieţi", a subliniat Austin în faţa şefilor instituţiilor de apărare din cadrul Grupului de contact, printre care pentru prima dată se află şi noul ministru ucrainean al apărării, Rustem Umerov.

El a adăugat că aceste sisteme „vor continua să protejeze infrastructura critică a Ucrainei, inclusiv pe cea vizând exportul de cereale şi aprovizionarea cu energie".

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md