23:53:17 23.06.2024
Stiri

Remorcile apicultorilor fabricate individual, INTERZISE în trafic: În R. Moldova nu există o entitate care le-ar putea testa și legaliza

Actualitate 16.05.2024 12:28 Vizualizări1069 Autor: Ziarul National
Remorcile apicultorilor fabricate individual, INTERZISE în trafic: În R. Moldova nu există o entitate care le-ar putea testa și legaliza
Poză simbol


Mai mulți apicultori din R. Moldova se plâng pe faptul că nu-și pot înregistra oficial remorcile apicole fabricate individual și din această cauză nu pot circula și sunt penalizați de către oamenii legii.

Problema a fost abordată, miercuri, în cadrul unei întrevederi a secretarului de stat de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Șarban, cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și ai Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Tehnică „Intehagro”.Participanții la discuții au constatat că în R. Moldova nu există o entitate de stat sau privată specializată în testarea și omologarea utilajelor și echipamentelor.

Prin urmare, înregistrarea oficială a acestui tip de utilaje este imposibilă, deoarece nu poate fi garantată siguranța în trafic și, prin urmare, ele nu pot fi admise pentru circulație pe drumurile publice.

Secretarul de stat Vasile Șarban a recomandat apicultorilor să achiziționeze și să exploateze remorci apicole fabricate în condiții de producere autorizate, mai ales că statul oferă subvenții ce acoperă 50% din costul acestor utilaje. Mai mult, valoarea subvenției crește cu 20%, dacă echipamentele sau utilajele sunt fabricate în Republica Moldova, încurajând astfel producția internă și sprijinind economia locală.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md