03:13:14 05.07.2020
 
Stiri

RECURS // Procuratura vrea sechestrarea proprietăților de peste hotare ale lui Plahotniuc

Actualitate 01.06.2020 14:38 Vizualizări1256 Autor: Ziarul National
RECURS // Procuratura vrea sechestrarea proprietăților de peste hotare ale lui Plahotniuc


Procuratura Anticorupție a depus astăzi recurs împotriva hotărârii judecătorului de instrucție prin care cinci din șase demersuri de aplicare a sechestrului pe bunurile lui Vladimir Plahotniuc au fost respinse.

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis, la finele săptămânii trecute, aplicarea sechestrului pe doar șase apartamente și patru încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 de milioane de lei.

Celelalte cinci demersuri, prin care procurorii solicitau sechestrarea vilelor din Elveția, Franța și România, cinci autoturisme și o barcă înregistrate în Elveția, precum și patru autoturisme înregistrate în Republica Moldova, în valoare de 7,7 milioane de euro au fost respinse.

CITIȚI și SECHESTRU pe ȘASE apartamente și PATRU încăperi nelocative din R. Moldova ale lui Plahotniuc, în valoare de 33 de milioane de lei: Judecătorii au respins cererea procurorilor de a sechestra și alte bunuri de 7,7 milioane de euro

„Procurorii au adus suficiente probe, confirmate documentar de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, care demonstrează că, beneficiarul efectiv al proprietăților este învinuitul, chiar dacă toate sunt înregistrate pe numele unor terți. Potrivit procurorilor, bunurile mobile și imobile ar fi rezultat din banii sustrași din sistemul bancar din republică. Pentru a asigura recuperarea prejudiciului cauzat prin infracțiuni, procurorii insistă pe instituirea sechestrului pe proprietățile acestuia din țară și de peste hotare”, cităm din comunicatul Procuraturii Generale.

Vlad Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat, pe 22 mai curent, învinuirea pentru trei capete de acuzare - crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani, săvârșite în proporții deosebit de mari, pentru care legislația prevede până la 15 ani de închisoare.

Recursul procurorilor urmează să fie examinat de către Curtea de Apel Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Vasile 01.06.2020 18:19

Va dau un sfat gratis, nu cer niciun banuth de la voi! Asteptati toate rezultatele si ridicarea imunitatii a tothi banditii, talharii si psedinthii numithi ilegal si facethile un tampon colectiv. Nui ciuruithi dupa «Vlasti meneaetsea» Cheltuelile,s mai mari si sant apucaturi proaste din partea lui Diacov si alti marlani.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md