03:40:06 21.07.2024
Stiri

Reacția Kievului la ideea unui plan de securitate pentru a începe negocieri cu Rusia: „Ne propuneți să ne punem în genunchi față de Rusia și să începem negocieri”

Actualitate 06.03.2023 09:58 Vizualizări1179 Autor: Ziarul National
Reacția Kievului la ideea unui plan de securitate pentru a începe negocieri cu Rusia: „Ne propuneți să ne punem în genunchi față de Rusia și să începem negocieri” Profimedia


Un plan de securitate propus de Germania, Franța și Marea Britanie astfel încât Ucraina să înceapă negocierile cu cu Rusia este privit cu rezerve de Kiev.

Într-un interviu pentru HotNews.ro, la Kiev, Mykhailo Podolyak, consilierul președintelui Zelenski, spune că acest plan „nu există și nu va exista”.

HotNews.ro: Ce părere aveți despre un plan de securitate propus de Marea Britanie, Germania și Franța pentru ca Ucraina să înceapă negocierile cu cu Rusia? Cum îl vedeți?

Mykhailo Podolyak: Acest plan nu există acum. Nu este și nu va exista. După un an de război, după ce zeci de mii de ucraineni au fost uciși, voi ne propuneți să ne punem în genunchi față de Rusia și să începem negocieri.

Pentru că asta înseamnă acest plan. Sună foarte straniu: ei (n.r.- rușii) au venit aici, au ucis oamenii, au violat și voi ne spuneți că trebuie să începeți negocieri și să le cedați niște teritorii lor.

Este foarte straniu să credeți că politica este așa de simplă, se cedează un teritoriu și gata. Atunci am o întrebare: de ce credeți că Rusia se va opri aici? De ce nu credeți că Rusia va merge și mai departe.

Naivitatea nu poate fi o parte a unei politici. În 2014, europenii ne-au spus să cedăm o parte din teritoriu și va veni pace. A venit pacea după aceasta?

Rusia a intrat pe teritoriul nostru, a lansat rachete, a făcut mai multe crime, violuri, în regiunea Kievului, în Zaporojie și alte regiuni. Au încălcat dreptul internațional. Numai acum procuratura noastră a început 70.000 de dosare de tot ce a făcut Rusia.

Credeți că Rusia, care și-a strâns toate resursele pentru a lupta cu Ucraina, se va liniști după ce cedăm teritoriile, și nu va merge mai departe. Vreau să înțeleg de unde această naivitate. Dacă Rusia va veni aici, va finanța acte teroriste pe teritoriul Ucrainei și asasinate politice, inclusiv a liderului țării. Această zonă va fi una gri la hotarele țării voastre și nu înțeleg de ce ați vrea se întâmple acest lucru.

Germania, Franţa şi Marea Britanie, cei mai mari membri europeni ai NATO, cred că un pact care să oficializeze legături mai puternice între Alianţa Nord-Atlantică şi Ucraina ar putea fi o modalitate de a încuraja Kievul să înceapă discuţii de pace cu Rusia, chiar dacă Moscova continuă să ocupe teritoriul ucrainean, au declarat oficiali din cele trei guverne citaţi de cotidianul american The Wall Street Journal, transmite News.ro.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md