REŢETĂ /de nota zece / Dovlecei cu roșii și cașcaval la cuptor


„Dovlecei cu roșii și cașcaval la cuptor” este o mâncare foarte ușoară și sănătoasă.
Veți obține o mâncare extrem de gustoasă, dacă veți folosi legume coapte și suculente.
Ingredientele folosite sunt pentru o porție mică. Rețeta de dovlecei se prepară foarte rapid, arată apetisant și este ideală pentru o cină ușoară.
Încercați această rețetă și veți fi încântați de gust și arome.
INGREDIENTE:
1-2 roșii
200-250 g de dovlecei
1 ardei gras
20 g de smântână
2.5 linguri de lapte
1 ou
25-30 g de cașcaval tare
sare, piper negru și alte condimente – după gust
MOD DE PREPARARE:
Tăiați dovleceii rondele cu grosimea de aproximativ 0.5 cm (dacă doriți îi puteți decoji).
Curățați ardeiul de semințe. Tăiați roșiile și ardeiul la fel ca dovlecelul – rondele.
Puneți legumele tăiate într-o formă de copt în poziție verticală, alternând între ele.
Condimentați legumele cu sare, piper negru măcinat și ierburi aromatice, apoi ungeți-le cu smântână. Adăugați laptele în ou, asezonați cu sare și piper negru și bateți bine cu o furculiță.
Presărați legumele cu cașcaval dat prin răzătoare mică și turnați deasupra amestecul de ou. Coaceți dovleceii în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute.
Serviți dovleceii fierbinți cu smântână sau sosul preferat.
Pregătiți neapărat această rețetă delicioasă, dovleceii copți cu roșii și cașcaval sunt foarte gingași.
Sursa: gospodina.tv









































































