01:57:14 08.10.2022
Stiri

R. Moldova și Ucraina mențin „canale permanente de comunicare”, pentru a preveni eventuale focare de destabilizare în Transnistria

Actualitate 11.08.2022 16:54 Vizualizări1042 Autor: Ziarul National
R. Moldova și Ucraina mențin „canale permanente de comunicare”, pentru a preveni eventuale focare de destabilizare în Transnistria


Autoritățile de la Chișinău și Kiev au convenit să mențină canalele permanente de comunicare, cooperare și de coordonare pentru prevenirea unor eventuale focare de destabilizare și menținerea unei atmosfere de securitate în regiune.

Înțelegerea a fost făcută la întrevederea avută miercuri la Chișinău de către viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, cu Reprezentantul Special al Ucrainei pentru reglementarea transnistreană Yuri Klimenko, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova. La ședință a participat și Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko.

Părțile au evocat ultimele evoluții în formatele de negocieri privind reglementarea transnistreană, abordările și direcțiile prioritare de intervenție a autorităților Republicii Moldova în vederea satisfacerii necesităților cotidiene ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului etc.

„S-a accentuat faptul că formatul „1+1” și cel al grupurilor de lucru sectoriale rămân a fi funcționale în prezent, iar angajamentul reglementării politice și pașnice a conflictului transnistrean în cadrul statului suveran și teritorial integrat Republica Moldova, rămâne a fi valabil în continuare în pofida unor alegații provocatoare lansate în spațiul public. Oficialii au făcut un schimb de informații și de opinii pe marginea situației regionale complexe, aspectelor ce impun o coordonare permanentă, formelor de asistență acordată reciproc de către Republica Moldova și Ucraina progreselor marcate în procesul de integrare europeană, fiind reiterat sprijinul ferm pentru suveranitatea și integritatea teritorială a ambelor țări, prevenirea focarelor de destabilizare și menținerea unei atmosfere de securitate și de prosperitate”, se arată în comunicatul de presă al Biroului pentru Politici de Reintegrare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


ion 11.08.2022 23:10

Pe langa zecile de canale rusesti, ar fi util sa fie difuzate si vreo cateva canale ucrainesti pentru permanenta comunicarii moldo-ucrainene.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.10.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // O obsesie colectivă ...

03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md