08:01:54 02.10.2023
Stiri

R. Moldova pune la dispoziția Ucrainei toată infrastructura rutieră și feroviară, pentru ca țara vecină să-și exporte cerealele. Promisiunea făcută de Spînu la „Constanta Grain Conference”

Actualitate 15.09.2023 16:59 Vizualizări3065 Autor: Ziarul National
R. Moldova pune la dispoziția Ucrainei toată infrastructura rutieră și feroviară, pentru ca țara vecină să-și exporte cerealele. Promisiunea făcută de Spînu la „Constanta Grain Conference”


Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, participă astăzi la „Constanta Grain Conference” – o platformă de discuții între România, Ucraina, R. Moldova, dar și cu partenerii din Europa și Statele Unite ale Americii, care caută soluții pentru a ajuta Ucraina să tranziteze grâul spre Europa. Reuniunea este găzduită la Constanța de ministrul Transporturilor și Infrastructurii din România, Sorin Grindeanu.

Potrivit lui Spînu, R. Moldova va pune la dispoziția ucrainenilor toată infrastructura necesară pentru tranzitarea mărfurilor. Acesta a îndemnat partenerii ucraineni să folosească transportul feroviar.

„R. Moldova trebuie să își dezvolte infrastructura feroviară, navală și rutieră pentru a o pune la dispoziție agenților economici din republica noastră și Ucraina. Am prezentat proiecte concrete din cadrul Planului Reconstrucției Infrastructurii Moldovei 5+. Îmi doresc ca deciziile luate astăzi și acțiunile întreprinse în prezent să aibă și un obiectiv pe termen lung. Și noi, și Ucraina vrem să ne conectăm din punct de vedere al infrastructurii cu rețeaua europeană: fie că e vorba de drumuri, poduri sau căi ferate. De aceea, fiecare pas în dezvoltarea infrastructurii este un pas spre Europa”, a punctat Spînu la Constanța.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md