22:35:38 24.06.2024
Stiri

R. Moldova, pe ordinea de zi a sesiunii plenare a Parlamentului European: Eurodeputații vor dezbate încercările Rusiei de a deraia traiectoria proeuropeană a republicii

Actualitate 13.03.2023 16:25 Vizualizări1014 Autor: Ziarul National
R. Moldova, pe ordinea de zi a sesiunii plenare a Parlamentului European: Eurodeputații vor dezbate încercările Rusiei de a deraia traiectoria proeuropeană a republicii


Parlamentul European se reunește de luni până joi în sesiune plenară, la Strasbourg, pe ordinea de zi a plenului deputaților europeni regăsindu-se prioritățile summitului Consiliului European de primăvară, încercările Rusiei de a deraia traiectoria proeuropeană a Republicii Moldova, în timp ce europarlamentarii vor adopta și trei legi pentru a atinge obiectivul climatic din 2030.

În urma recentelor proteste de stradă și avertizări cu privire la o lovitură de stat, eurodeputații vor dezbate marți seara provocările cu care se confruntă țara candidată la UE, arată Calea Europeană.

„Încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina, acum un an, am spus că Republica Moldova este la fel de importantă ca Ucraina pentru securitatea României și a Uniunii Europene (UE). Tocmai de aceea trebuie să ne implicăm pentru ca UE să ajute cât mai mult Republica Moldova să treacă peste provocările actuale, să ia noi măsuri în beneficiul oamenilor și să fie pregătită de începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. Dezbaterea de săptămâna viitoare va fi un foarte bun moment pentru ca noi, Parlamentul European, să ne arătăm din nou toată susținerea pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, a scris recent europarlamentarul Siegfried Mureșan pe pagina sa de Facebook.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avertizat recent că Rusia dorește să organizeze o lovitură de stat la Chișinău, inclusiv prin sabotaj și prin stimularea tulburărilor civile, ca o modalitate de a opri procesul de integrare a țării în UE.

CITIȚI și Parlamentul European va dezbate și aproba o rezoluție despre situația din Republica Moldova

O rezoluție cu privire la situația din R. Moldova va fi supusă la vot într-o sesiune plenară viitoare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md