03:38:34 31.05.2023
Stiri

DECLARAȚIE // R. Moldova are nevoie stringentă de o reformă a serviciilor de SECURITATE, care să poată răspunde noilor provocări și să contracareze amenințările la adresa statului

Actualitate 17.08.2022 18:11 Vizualizări1218 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // R. Moldova are nevoie stringentă de o reformă a serviciilor de SECURITATE, care să poată răspunde noilor provocări și să contracareze amenințările la adresa statului
Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Raul Hellvig


R. Moldova are o necesitate stringentă de reformare a sectorului de servicii de securitate, care să poată răspunde prompt și hotărât noilor provocări și să contracareze riscurile și amenințările la adresa statului.

La această concluzie au ajuns astăzi președintele Parlamentului, Igor Grosu, și directorul Serviciului Român de Informații (SRI), Eduard Raul Hellvig, în cadrul unei întrebederi la Chișinău, la care a participat și președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp.

Interlocutorii au discutat despre situația regională complicată și riscurile de securitate pe care le comportă aceasta la adresa R. Moldova, dar și a întregii regiuni.

Parlamentul, prin Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, va sprijini procesul de reformare și modernizare a Serviciului de Informații și Securitate, astfel încât instituția să fie una independentă, puternică, capabilă să ofere securitate cetățenilor și republicii, arată un comunicat de presă al Legislativului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md