05:02:21 02.07.2022
Stiri

R. Moldova ar putea PĂRĂSI Comunitatea Statelor Independente. Igor Grosu: „Cred că e nevoie de o discuție politică și lucrul acesta trebuie să-l facem după ce se oprește RĂZBOIUL”

Actualitate 18.05.2022 13:37 Vizualizări2504 Autor: Ziarul National
R. Moldova ar putea PĂRĂSI Comunitatea Statelor Independente. Igor Grosu: „Cred că e nevoie de o discuție politică și lucrul acesta trebuie să-l facem după ce se oprește RĂZBOIUL”


Președintele Parlamentului, Igor Grosu, admite că R. Moldova ar putea părăsi Comunitatea Statelor Independente (CSI), în condițiile în care producătorii noștri întâlnesc diferite impedimente în a exporta produse pe această piață, în speță în Federația Rusă. O decizie în acest sens va fi luată odată cu încetarea războiului din Ucraina.

Spicherul Grosu susține că nu vede necesitatea participării la unele evenimente organizate sub egida CSI, iar de curând a fost anulată o reuniune care trebuia găzduită de Chișinău.

„Eu nu văd necesitatea participării la evenimentele care au loc. În primul rând, sunt probleme cu deplasarea. Trebuia să organizăm un eveniment pe problemele agriculturii la Chișinău, dar am rugat colegii să-i informeze pe cei de la secretariatul Asambleei parlamentare CSI că nu vedem cum s-ar face lucrul acesta, atât timp cât în vecinătate avem un război.

Să continuăm sau nu să facem parte din CSI? Eu cred că e nevoie de o discuție politică și lucrul acesta trebuie să-l facem după ce se liniștesc lucrurile. Să se oprească războiul și o să luăm o decizie. Trebuie să calculăm foarte atent care sunt avantajele, care sunt dezavantajele”, a declarat Grosu, în cadrul unei emisiuni la Radio Moldova.

Potrivit sursei citate, producătorii moldoveni nu mai sunt dependenți de piața CSI, după ce Federația Rusă a impus mai multe embargouri.

„Embargourile impuse de Rusia au fost o lecție pentru producătorii noștri. Am fost impuși să găsim alte piețe de desfacere. Acum am solicitat UE să scoată cotele la export și să ne permită să vindem produsele noastre. Acum, peste 70 la sută din produse merg pe piața UE, o piață mare, o piață stabilă. Rusia, în virtutea sancțiunilor, are probleme, cetățenii ruși au probleme cu lichiditățile. Calea cea mai bună e orientarea exporturilor către piețele stabile, iar cea mai stabilă e cea a UE”, a conchis Igor Grosu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md