03:45:38 12.08.2020
 
Stiri

PROIECT // Votul de la ora 7.00 până la 21.00 RĂMÂNE: Guvernarea a respins celelalte propuneri ale societății civile vizavi de modificarea legislației electorale

Actualitate 15.07.2020 15:50 Vizualizări1528 Autor: Ziarul National
PROIECT // Votul de la ora 7.00 până la 21.00 RĂMÂNE: Guvernarea a respins celelalte propuneri ale societății civile vizavi de modificarea legislației electorale


Comisia parlamentară juridică, pentru numiri și imunități a aprobat astăzi raportul pentru lectura a doua la proiectul de lege privind modificarea Codului electoral, Codului contravențional și Codului serviciilor media audiovizuale.

Membrii Comisiei au examinat amendamentele la proiect înaintate de către deputați sau adresate de organizații ale societății civile și alte instituții interesate, inclusiv amendamentele formulate în urma ultimei runde de dezbateri publice care s-a desfășurat marți, 14 iulie, pe platforma Comisiei.

Cu excepția propunerii ca să fie menținută actuala normă legislativă privind orele de votare de la 7.00 la 21.00, reprezentanții majorității parlamentare PSRM-PD au respins celelalte propuneri ale societății civile și ale opoziției.

„Raportul Comisiei juridice cu privire la modificarea Codului electoral a fost aprobat de cei patru socialiști titulari și socialistul nedeclarat Eugeniu Nichiforciuc. Perioada de votare rămâne cum a fost (de la 7.00 la 21.00), pe când toate celelalte amendamente au fost respinse. Așa un circ nu am văzut până acum”, a comentat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

CITIȚI și Ambasadorul SUA, interesat de modificările la Codul Electoral: Dereck J. Hogan a discutat cu conducerea CEC despre intenția de a REDUCE programul de votare și despre procesul de înregistrare a candidaților la prezidențiale

Și Pavel Postică de la Asociația „Promo-LEX” a denunțat modul în care s-au desfășurat lucrurile la ședința de astăzi a Comisiei parlamentare juridice, pentru numiri și imunități.

„Majoritatea membrilor Comisiei juridice respinge pe bandă rulantă propunerile societății civile, între care propuneri pur tehnice cum sunt definirea de noțiuni resurse administrative, accesibilitate etc. Este respinsă propunerea de reformare a mecanismului de desemnare a membrilor Comisiei Electorale Centrale și a mandatului acestora. Dar cel mai grav este că nu se oferă ABSOLUT nicio explicație care sunt motivele respingerii. Chiar nu merităm să primim la întrebarea DE CE?”, s-a revoltat Pavel Postică.

Proiectul de lege privind modificarea Codului electoral, Codului contravențional și Codului serviciilor media audiovizuale urmează a fi dezbătut la următoarea ședință în plen a Parlamentului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md