07:29:28 22.01.2019
 
Stiri

PROIECT-PILOT // „Apă-Canal Chișinău” va factura DIRECT serviciile de apă și canalizare pentru 12 blocuri din capitală

Social 20.01.2018 14:10 Vizualizări1041 Autor: Ziarul National
PROIECT-PILOT // „Apă-Canal Chișinău” va factura DIRECT serviciile de apă și canalizare pentru 12 blocuri din capitală

S.A. „Apă- Canal Chișinău” a lansat un proiect-pilot în cadrul căruia vor fi deschise conturi personale pentru facturarea apei potabile direct cu consumatorii a 12 blocuri locative din municipiul Chișinău. Aceștia ar putea să primească facturi directe de la furnizor în luna martie, pentru apa consumată în februarie 2018.

Potrivit directorului general al S.A „Apă-Canal Chișinău”, Veronica Herța, decizia inițierii acestui proiect a fost luată în urma mai multor solicitări parvenite din partea locatarilor, dar și pentru a minimaliza diferența dintre volumul înregistrat la contorul comun din bloc și cel al consumatorilor.

Proiectul-pilot va începe să funcționeze săptămâna viitoare, iar blocurile ai căror consumatori vor beneficia sunt cei de pe șos. Hâncești nr. 58/1, bd. Cuza Vodă nr. 39/2, 31,33, Drumul Viilor nr. 28, Gh. Asachi nr. 61, Ion Nistor nr. 28B, bd. Grigore Vieru nr 25, 5, Armenească nr.61, Grădinilor nr. 21 și un bloc din orașul Vadul lui Vodă de pe str. 31 August nr. 29.

Gestionarii blocurilor de comun acord cu Operatorul trebuie să perfecteze pachetul de acte, anexând informația de la Î.M. „Infocom” ce conține numărul de apartamente, numele, prenumele proprietarului, numărul telefonului de contact, numărul de persoane domiciliate și luate la evidență pe fiecare apartament, indicațiile precedente și curente ale apometrelor, informația privind verificarea metrologică de stat a fiecărui contor de apă, sau volumul calculat pe normă în cazul lipsei contoarelor.

Totodată, gestionarii vor trebui să prezinte acordul de la fiecare proprietar pentru deschiderea contului personal și facturarea serviciilor, cu indicarea exactă de repartizare a diferenței de volum.

De menționat că, dacă cererile nu vor fi acumulate în proporție de 100%, atunci reprezentanții furnizorului de apă vor merge cu o înștiințare prealabilă la proprietarii apartamentelor și vor selecta pachetele de documente necesare, totodată verificând și nodurile de evidență. Ulterior, pe contoarele care vor corespunde cerințelor tehnice va fi aplicat sigiliu și întocmit un act contrasemnat de ambele părți sau va fi eliberată o prescripție pentru înlăturarea neajunsurilor depistate cu indicarea termenului de îndeplinire.

După ce va fi finisat întregul set de măsuri și înlăturate toate neajunsurile tehnice, controlorii vor verifica periodic apometrele luate la evidență din cele peste 712 apartamente preconizate din blocurile menționate. Apoi, datele colectate vor fi prelucrate, verificate și introduse în baza de date a „Apă-Canal Chișinău”, care va elibera consumatorilor facturile de plată pentru apa consumată.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Maria 20.01.2018 15:13

E un progect foarte bun, in schimb controalele vor fi facute de persoane oneste. Hotii nor mai putea pune magnete la contatoare si sa se foloseasca de apa ,cred ca e un bine pentru consumatorii onest. Sa fie sanatosi cei ce se mai gindesc la imbunatatirea serviciilor cetatenilor.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.01.2019 09:23 Nicolae Negru Ce le-a răspuns Teodor Meleșcanu lide...

18.01.2019 09:30 Nicolae Negru Dreptul la demnitate

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md