17:14:16 14.08.2020
 
Stiri

Procuratura Generală NEAGĂ BLUFUL socialiștilor: „Procuratura nu necesită intermediari politici pentru a informa publicul despre acțiunile pe care le întreprinde sau urmează a le înfăptui”

Actualitate 02.07.2020 12:30 Vizualizări1288 Autor: Ziarul National
Procuratura Generală NEAGĂ BLUFUL socialiștilor: „Procuratura nu necesită intermediari politici pentru a informa publicul despre acțiunile pe care le întreprinde sau urmează a le înfăptui”


Deși opoziția a boicotat ședința de astăzi a Legislativului pe motiv că actuala guvernare a decis ca Guvernul să-și asume răspunderea pentru modificarea bugetului de stat, deși Parlamentul este funcțional, socialiștii au învinuit deputații din partidul Acțiune și Solidaritate și din Platforma Demnitate și Adevăr că au „blocat” venirea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, în Parlament.

Procuratura Generală sugerează, însă, într-un comunicat de presă, că socialiștii blufează atunci când „speculează” vizavi de venirea procurorului general în Parlament cu solicitarea de ridicare a imunității unor deputați.

CITIȚI și VIDEO // Ședința Parlamentului, AMÂNATĂ. Socialistul Furculiță a povestit „filmul” de ieri, al cărui erou a fost deputatul Gațcan: „Nu pot să mă exprim dacă este în țară sau în străinătate”

„Procuratura are propria agendă de activitate, pe care nu și-o ajustează în funcție de calendarele politice și se detașează de orice încercare de a atrage instituția în confruntări și dispute de natură politică. De asemenea, Procuratura reconfirmă că nu necesită intermediari politici pentru a informa publicul despre acțiunile pe care le întreprinde sau urmează a le înfăptui. Instituția va informa de sine stătător societatea despre propria activitate și evoluțiile investigațiilor pe dosarele din gestiune”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale (PG).

Aceeași sursă le cere politicienilor să lase procurorii „să se consacre, în continuare, efortului de a afla adevărul pe cauzele de rezonanță și importanță majoră, restanțe la care așteaptă răspuns nu doar cetățenii Republicii Moldova, dar și partenerii externi de dezvoltare”.

CITIȚI și FOTO // Percheziții de amploare în fostul OFICIU al lui Plahotniuc, acolo unde ar fi fost filmate imaginile cu „kuliokul”

„Facem repetat apel către toți exponenții politici care, la nivel declarativ, vorbesc despre importanța asigurării independenței justiției, să renunțe la retorica prin care se încalcă brutal principiul independenței procesuale a Procuraturii și se discreditează activitatea organelor de drept”, cităm din același comunicat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.08.2020 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Praful lui Dodon în ...

10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md