07:01:50 13.08.2022
Stiri

„Prietenii Rusiei”, AFARĂ din PMAN, dar nu renunță la CENTRUL Chișinăului: „RUSOFOBIE”

Social 10.06.2015 11:58 Vizualizări1669 Autor: Raisa Lozinschi
„Prietenii Rusiei”, AFARĂ din PMAN, dar nu renunță la CENTRUL Chișinăului: „RUSOFOBIE”


Asociația „Prietenii Rusiei” din R. Moldova, care intenționa să organizeze un concert în Piața Marii Adunări Naționale dedicat Zilei Rusiei, este nevoită să-și mute evenimentul în altă parte.

„În a doua jumătate a zilei de ieri, am primit dispoziția nr. 459 care o abrogă pe cea de la sfârșitul lunii mai prin care acest concert era permis în PMAN, în legătură cu începerea lucrărilor de construcție pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. Astfel, toate evenimentele care urmau să se desfășoare în PMAN vor fi transferate în altă parte. Azi, de dimineață, am avut o ședință cu organizatorii concertului din 11 iunie și le-am propus mai multe locații, printre care Scuarul Teatrului de Operă și Balet, Scuarul Academiei de Științe a Moldovei, Teatrul Verde, Parcul „La Izvor” ș.a. Ei acum negociază cu administrația Teatrului de Operă și Balet pentru a organiza concertul acolo”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL funcționarul din cadrul Primăriei Chișinău responsabil de întruniri și manifestări cultural-sportive, Vasile Pascari.

La rândul său, unul dintre responsabilii din cadrul Asociației „Prietenii Rusiei”, istoricul moldovenist Sergiu Nazaria, ne-a spus că evenimentul, organizat cu trei zile înainte de alegerile locale din R. Moldova, ar trebui să aibă loc, totuși, în centrul capitalei.

„Reclama merge de o săptămână deja. Toți știu că în centru va fi concertul. Am trimis invitații la ambasadori. Primăria la început a luat decizia ca noi să organizăm în PMAN și tot primăria s-a răzgândit. Ne poartă acum și ne trimite de la un funcționar la altul. Birocrație”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Nazaria.

Potrivit acestuia, „Prietenii Rusiei” au propus ca locație de desfășurare a evenimentului Scuarul Teatrului de Operă și Balet și Scuarul Catedralei „Nașterea Domnului”. „Ne-au trimis la Mitropolit. Mitropolitul ne-a dat acceptul. Acum așteptăm certificatul de la „Spațiile Verzi”, dar tot primăria trebuie să decidă. Și totul, din cauza rusofobiei lui Ghimpu, Chirtoacă și compania”, adaugă el.

Între timp, în centrul capitalei a început să fie demontată scena care fusese adusă în ajun. „Mâine o să înceapă lucrările și în a doua parte a PMAN, iar diseară Partidul Nostru va desfășura un miting de două ore, după ce oamenii vor veni în marș de la Circ. Ulterior, manifestații nu vor mai avea loc în Piață”, ne-a mai spus Vasile Pascari.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md