03:47:15 21.07.2024
Stiri

Presupusul „polit-tehnolog” al Kremlinului, care ar fi ajutat candidatul Partidului „Șor” să câștige I tur al alegerilor pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, a REVENIT la Chișinău. Poliția de Frontieră i-a INTERZIS accesul în R. Moldova

Actualitate 11.05.2023 17:26 Vizualizări2680 Autor: Ziarul National
Presupusul „polit-tehnolog” al Kremlinului, care ar fi ajutat candidatul Partidului „Șor” să câștige I tur al alegerilor pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, a REVENIT la Chișinău. Poliția de Frontieră i-a INTERZIS accesul în R. Moldova


„Polit-tehnologul” (consultant politic n.r.) Boris Treigerman, care ar fi ajutat candidatul Partidului „Șor”, Evghenia Guțul, să câștige primul tur al alegerilor pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, încearcă să intre din nou în R. Moldova, după ce pe 3 mai a părăsit Chișinăul, în direcția Tel Aviv. Treigerman a plecat din R. Moldova după ce portalul Deschide.MD a dezvăluit că este membrul unei echipe de „polit-tehnologi” trimiși de Rusia în R. Moldova, pentru a ajuta Partidul „Șor”. Acesta, alături de colegii săi Bohdan Kalynych şi Vadym Nadin au acordat suport și consultanță Partidului „Șor” în cadrul scrutinului din Găgăuzia.

Potrivit portalului primul.md, post afiliat formațiunii conduse de Ilan Șor, Boris Treigerman din Ucraina se află de două zile în zona de plecare a Aeroportului Internațional Chișinău, pentru că Poliția de Frontieră îi interzice accesul pe teritoriul R. Moldova.

Citește și: „Polit-tehnologii” Kremlinului, care ar fi ajutat Partidul „Șor” să câștige primul tur al alegerilor pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, DECONSPIRAȚI. Cum au reușit aceștia să pătrundă în R. Moldova și care sunt PLANURILE lor

Treigerman spune că e cetățean al Ucrainei și în ultimele zile s-a aflat în Israel pentru a-și perfecta actele. Treigerman a spus că la Chișinău se află fiul său minor, care a rămas singur.

„Am mers pentru câteva zile în Israel ca să îmi fac un nou pașaport. La întoarcere, am fost oprit la graniță și, absolut neîntemeiat, mi-a fost înmânat un document de interdicție de a intra în țară. La toate întrebările pe care le-am adresat polițistului de frontieră, nu am primit niciun argument și niciun act. Ofițerul nu a reacționat la declarația mea verbală că fiul meu minor a rămas în țară singur și că aceste acțiuni îi amenință viața și siguranța”, a spus Boris Treigerman, citat de primul.md.

El a mai menționat că avocatul său s-a adresat în instanță pentru a suspenda interdicția. După înregistrarea cererii în instanță, actele au fost transmise autorităților competente și, în primul rând, Poliției de Frontieră a R. Moldova. În opinia sa, efectul interdicției de intrare în R. Moldova trebuia să fie suspendat, iar autoritățile erau obligate să-l lase să treacă și să ajungă la copilul său.

„Și toate declarațiile mele, scrise de mână, au rămas și ele fără răspuns. Voi spune chiar mai mult, nici nu au vrut să le accepte și să le ia în considerare”, a spus el.

Boris Treigerman a subliniat că tratează aceste acțiuni ca presiuni, nerespectarea literei legii și care amenință viața fiului său minor. El a cerut președintelui R. Moldova să intervină în această situație.

Spre deosebire de alți agenți de influență trimiși de Kremlin în R. Moldova, Treigerman nu a putut fi identificat și oprit anterior la frontieră, întrucât a folosit pașaportul ucrainean, fapt ce demonstrează că serviciile rusești își modifică tacticile pentru a zădărnici măsurile luate de autoritățile de la Chișinău, informa Deschide.MD.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md