10:38:06 27.03.2023
Stiri

Președintele Camerei Deputaților din România: „Se scrie ISTORIE la Chișinău! Limba ROMÂNĂ redevine limbă oficială în R. Moldova. Este un nou SCUT în fața pericolului rusesc”

Actualitate 16.03.2023 19:44 Vizualizări764 Autor: Ziarul National
Președintele Camerei Deputaților din România: „Se scrie ISTORIE la Chișinău! Limba ROMÂNĂ redevine limbă oficială în R. Moldova. Este un nou SCUT în fața pericolului rusesc”


Președintele Camerei Deputaților din România, Marcel Ciolacu, salută aprobarea de către Parlamentul de la Chișinău a proiectului de lege privind înlocuirea sintagmei „limba moldovenască” din toată legislația din R. Moldova, inclusiv Constituția R. Moldova, cu limba română.

„Se scrie istorie la Chișinău! Limba română va redeveni limbă oficială în R. Moldova. Votul de azi din Parlamentul de la Chișinău este o revenire la normalitate, dar și un nou scut pe care societatea din R. Moldova îl ridică în fața pericolului rusesc.

Îi felicit pe toți parlamentarii care au votat acest proiect de lege extrem de important! Pe 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, voi fi la Chișinău și îmi doresc să sărbătorim cu toții această imensă victorie a românismului!”, a scris oficialul de la București într-o postare pe Facebook.

Inițiativa legislativă care vizează schimbarea sintagmei „limba moldovenească” din legislația R. Moldova cu cea de „limba română” a fost votată astăzi, în lectură finală, de către 58 de deputați.

Astfel, în toată legislația Republicii Moldova, sintagma „limba română” va lua locul „limbii moldovenești”, „limbii oficiale”, „limbii de stat” și „limbii materne”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


TUN 16.03.2023 22:36

Sa ne linistim. Cu sau fara limba romana moldovenii sunt tot romani si Unirea se va face nu dupa limba ci dupa RAtZIUNE. E o chestiue de orgoliu natzional si de infrangere virtuala a rusismului TOXIC. Mai raman in picioare tancurile si statuile dictatorilor KOKO, marea rusine a maldafanilor.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.03.2023 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Reunirea sincronă, „...

24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md