15:05:32 02.07.2020
 
Stiri

Premiului Național în acest an ar putea fi acordat, în EXCLUSIVITATE, lucrătorilor medicali și pedagogilor. „Nu există nicio datorie mai urgentă, decât datoria de a spune MULȚUMESC!”

Social 05.06.2020 13:43 Vizualizări685 Autor: Ziarul National
Premiului Național în acest an ar putea fi acordat, în EXCLUSIVITATE, lucrătorilor medicali și pedagogilor. „Nu există nicio datorie mai urgentă, decât datoria de a spune MULȚUMESC!”


Cele zece Premii Naționale din acest an, care sunt acordate anual cetățenilor R. Moldova pentru realizări remarcabile în diverse domenii de activitate, ar putea ajunge doar la reprezentanții breslei medicilor și pedagogilor. Propunerea îi aparține vicepreședintei Parlamentului, fostei ministre a Educației, Monica Babuc.

Monica Babuc a remarcat dăruirea cu care cadrele medicale s-au înrolat în lupta cu COVID-19, în condițiile lipsei de informații, a experienței de contracarare a acestui virus și a penuriei de medicamente, echipamente și utilaje necesare.

„Personalul medical și-a îndeplinit pe deplin datoria, chiar și în condițiile în care din cele peste 9 000 de persoane infectate cu CPVID-19 în R. Moldova, peste 1 700 de cazuri de infectare sunt în rândul angajaților sistemului de sănătate, unii dintre care au decedat în lupta cu pandemia”, a spus Babuc astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Vicepreședintele PD a atras atenția că adaptabilitatea, inovația și efortul cadrelor didactice, deși sub o altă formă, au fost nu mai puțin importante și trebuie deopotrivă răsplătite: „În condițiile lipsei de experiență și a tehnologiilor moderne, împreună și cu suportul Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, pedagogii au reușit, grație unor eforturi extraordinare, crearea și organizarea unui sistem de învățământ la distanță, care să ofere competențe, aptitudini și finalități educaționale”.

Astfel, fracțiunea PD a propus Guvernului R. Moldova, prin derogare de la regulament, să asigure acordarea Premiului Național pentru anul 2020 în exclusivitate reprezentanților breslei medicilor și pedagogilor.

„Nu există nicio datorie mai urgentă, decât datoria de a spune „Mulțumesc”, iar acesta va fi „mulțumescul” tuturor pentru cei care, cu riscul vieții lor, fac ca viața semenilor să fie mai bună”, a declarat Monica Babuc.

Guvernul decernează anual până la 10 premii naţionale, în valoare de câte 100 000 de lei, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Independenţei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

29.06.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Se pregătește o impl...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md