04:39:35 08.12.2023
Stiri

PREMIU // Tenorul Dumitru Mîțu, declarat „fenomenul” concursului „SWR Junge Opernstars 2023”: ,,Experiență de neuitat"

Actualitate 22.01.2023 16:41 Vizualizări2857 Autor: Ziarul National
PREMIU // Tenorul Dumitru Mîțu, declarat „fenomenul” concursului „SWR Junge Opernstars 2023”: ,,Experiență de neuitat


Tenorul Dumitru Mîțu, solistul Teatrului Național de Operă și Balet care face parte și din trupa ,,Brio Sonores", a fost declarat „fenomenul” concursului „SWR Junge Opernstars 2023”, încheiat sâmbătă în orașul Landau din Germania.

Interpretul a castigat premiul prestigios „Emmerich Smola”, fiind învingător la categoria masculină, în cadrul celei de-a 19-a ediții a acestui concurs internațional al cântăreților de operă.

Dumitru Mîțu a interpretat partitura lui Lenski din Opera ,,Evgheni Oneghin” de P.I.Ceaikovski și aria ,,Lucevan le stelle” din “Tosca” de G.Puccini.

,,Mulțumesc mult tuturor pentru felicitări! Sunt nespus de bucuros că, pe lingă premiul câștigat, am avut parte de o experiență de neuitat. Plus la asta, am întâlnit conaționalii noștri și aici în orchestră. Suntem un popor bogat în oameni frumoși și talentați, trebuie doar valorificați și susținuți! Iar pe voi, dragi prieteni, vă rog să mergeți în continuare în galerii, teatre, la concerte, pentru că tot ce facem este de dragul spectatorului!", a scris Dumitru Mîțu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, în vara anului 2022, Dumitru Mîțu a câștigat locul trei la concursul „Neue Stimmen”, desfășurat de asemenea în Germania.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md