12:57:37 15.06.2024
Stiri

Premierul Marcel Ciolacu și Înaltpreasfințitul Petru au pus la punct ultimele detalii privind acordarea din partea Guvernului României, începând cu 2024, a unui suport financiar garantat anual de 2 000 000 de euro pentru Mitropolia Basarabiei

Actualitate 29.09.2023 17:30 Vizualizări2272 Autor: Ziarul National
Premierul Marcel Ciolacu și Înaltpreasfințitul Petru au pus la punct ultimele detalii privind acordarea din partea Guvernului României, începând cu 2024, a unui suport financiar garantat anual de 2 000 000 de euro pentru Mitropolia Basarabiei


Guvernul României va acorda Mitropoliei Basarabiei, începând cu anul 2024, un suport anual garantat de 2 000 000 de euro pentru promovarea valorilor tradiționale și bunăstarea comunității creștine românești din Basarabia. Ultimele detalii despre acordarea acestui sprijin garantat au fost discutate ieri, 28 septembrie, la București, de către prim-ministrul României, Marcel Ciolacu și Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor.

„Această importantă întâlnire a avut ca scop discutarea proiectelor și inițiativelor ce urmează a fi derulate în Basarabia începând cu 1 ianuarie 2024, cu sprijinul și suportul financiar al Guvernului României, iar în mod special despre proiectul de lege prin care Mitropolia Basarabiei va beneficia de un suport financiar garantat anul de 2 000 000 de euro din partea Guvernului României, începând cu anul 2024”, se arată într-un comunicat de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Mitropolitul Petru a adus în discuție provocările cu care se confruntă Biserica Ortodoxă Română din R. Moldova și necesitatea ajutorului în dezvoltarea acesteia, astfel încât să poată sluji comunitatea ortodoxă românească cu mai mare eficiență și dedicare.

În cadrul dialogului, a fost evidențiată importanța colaborării strânse între Biserică și stat în promovarea valorilor morale, spirituale și identitare.

Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, Consilier pentru Relațiile cu Instituțiile Statului a Mitropoliei Basarabiei, a prezentat inițiativele viitoare care urmăresc dezvoltarea socială, misionară, culturală și patrimonială a Mitropoliei, cu un accent deosebit pe educație, asistență socială, protejarea patrimoniului cultural și sprijinirea familiilor aflate în dificultate.

Prim-ministru Marcel Ciolacu a salutat eforturile depuse de Biserica Română în sprijinirea comunităților ortodoxe din Basarabia și a exprimat disponibilitatea Guvernului României de a sprijini activitățile ecleziastice în mod concret. Au fost subliniate, de asemenea, demersurile importante de sprijin prin intermediul Secretariatului de Stat pentru Culte și Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova al Guvernului României.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md