22:35:06 14.12.2019
 
Stiri

Premierul Maia Sandu le promite INDEPENDENȚĂ primarilor din R. Moldova

Social 21.06.2019 16:38 Vizualizări3508 Autor: Ziarul National
Premierul Maia Sandu le promite INDEPENDENȚĂ primarilor din R. Moldova

Guvernul îşi propune să urgenteze procesul de descentralizare, astfel încât autorităţile publice locale să obţină o independenţă mai mare, inclusiv în gestionarea şi administrarea propriilor bugete, a declarat prim-ministra Maia Sandu astăzi, la întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanții a peste 700 de primării din R. Moldova.

Maia Sandu a spus că Executivul va întreprinde acţiuni concrete care să conducă la creşterea bugetelor Administrației Publice Locale (APL), rolul cărora este să lucreze în interesul cetățeanului.

„Noi avem un obiectiv comun. Atunci când oamenii din localităţile în care lucraţi dvs. se vor simţi bine, atunci când standardele de viaţă ale locuitorilor vor fi mari, atunci misiunea autorităţilor centrale va fi îndeplinită”, a afirmat prim-ministrul.

Maia Sandu le-a solicitat primarilor propuneri pentru Planul de acţiuni dedicat administrației publice locale, inclus în programului Guvernului. Proiectul prevede între altele depolitizarea sistemului de transferuri interbugetare, astfel încât acestea să nu se mai facă pe criterii de partid. Totodată, va fi revizuit şi sistemul actual de repartizare a fondurilor publice destinate pentru finanţarea proiectelor investiţionale, inclusiv din Fondul rutier, Fondul ecologic, Fondul de eficiență energetică, Fondul de dezvoltare regională.

Maia Sandu a mai menţionat că Guvernul își propune să asigure implicarea reală şi eficientă a autorităţilor publice locale în procesul decizional.

Tatiana Badan, președintele Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), a declarat că, odată cu învestirea noului Guvern, a renăscut speranța și încrederea că lucrurile se vor schimba spre bine, accentuând necesitatea creării unui dialog constructiv cu APL pentru a asigura solidaritatea pentru cetățenii și copiii țării noastre.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Titirez 21.06.2019 21:22

OK, OK ! Dar cu primăriile care au ...decretat UNIREA CU ROMÂNIA CU SEMNATURI, STEAGURI TRICOLORE , IMAGINI FOTO SI VIDEO ,ce se mai aude? Gata, s-a finit comedia ? ”Si te-ai dus , dulce minune/și-a murit iubirea noastră./ Floare Albastră, Floare Albastră / Totusi este trist in lume”

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.12.2019 12:34 Ziarul National Victor Chirilă // „Politica externă e...

13.12.2019 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Eu, Filimon Boghiu…”

09.12.2019 13:40 Ziarul National Victor Chirilă // Lașitate, inconsecv...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md