14:55:11 23.02.2024
Stiri

Premierul Chicu, un nou atac la adresa Maiei Sandu: „Îl așteptau în ospecție pe Rothschild, cum să-i strice dispoziția...”

Actualitate 15.05.2020 09:25 Vizualizări2572 Autor: Ziarul National
Premierul Chicu, un nou atac la adresa Maiei Sandu: „Îl așteptau în ospecție pe Rothschild, cum să-i strice dispoziția...” protv.md


Premierul Ion Chicu consideră că Maia Sandu s-ar face vinovată de faptul că Aeroportul Internațional Chișinău nu a fost întors în proprietatea statului, deși premise în acest sens au fost în vara anului trecut.

„Acei care în 2013 au ridicat mânuța pentru concesionarea criminală a aeroportului, iar în 2014 pentru legalizarea furtului miliardului nu aveau cum, la 5 iulie 2019, să dorească să restituie statului unicul aeroport internațional din țară. Îl așteptau în ospecție pe Rothschild, cum să-i strice dispoziția...”, a scris Chicu într-o postare pe Facebook.

Chicu spune că, să fi fost dânsul atunci în fruntea Guvernului, Aeroportul era deja în proprietatea statului.

„Dacă Guvernul precedent făcea în iulie 2019 ceea ce facem noi acum și nu-i ofereau răgaz lui Șor să achite acele 118 milioane de lei, aeroportul era deja restituit statului”, a punctat sursa citată.

Menționăm că aceleași acuzații le-a lansat joi și președintele Igor Dodon, iar Partidul Acțiune și Solidaritate a amintit că Ion Chicu era ministru al Finanțelor în Guvernul care i-a permis companiei „Avia Invest” să acumuleze 118 milioane de lei datorii la stat.

„Dodon a lansat un nou fals la adresa Guvernului Sandu. Cică Guvernul de atunci s-ar face responsabil pentru oferirea vacanței de la plata impozitelor pentru Aeroportul Internațional Chișinău! N-are nicio treabă Guvernul cu reeșalonarea datoriilor – decizia a fost luată de Octavian Nicolaescu, fostul director al Autorității Aeronautice Civile, pus în funcție de PD, partenerul actual de coaliție al lui Dodon.

Acest om a admis ca aceste datorii să se acumuleze ani la rând și a fost demis de Guvernul Sandu anume pentru că a emis această decizie frauduloasă.

Îl îndemnăm pe Dodon să prindă la curaj și să-l întrebe pe Chicu și pe partenerii săi cum s-au acumulat acele datorii până în iunie 2019 și cine a pregătit decizia frauduloasă de reeșalonare semnată de Nicolaescu”, a fost replica Partidului Acțiune și Solidaritate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md