15:47:46 23.02.2024
Stiri

Dodon, prins din nou cu MINCIUNA: Omul care a salvat compania „Avia Invest”, în echipa partenerilor șefului statului

Actualitate 14.05.2020 15:09 Vizualizări6187 Autor: Ziarul National
Dodon, prins din nou cu MINCIUNA: Omul care a salvat compania „Avia Invest”, în echipa partenerilor șefului statului


Președintele Igor Dodon a acuzat astăzi Guvernul Sandu că i-ar fi permis companiei „Avia Invest”, cea care a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău pentru o perioadă de 49 de ani, să-și achite treptat datoriile către stat.

În iunie 2019, până la învestirea Guvernului Sandu inclusiv cu voturile socialiștilor, datoria acestei companii către bugetul de stat era de 118 milioane de lei, acumulată pe timpul Cabinetului Filip în care actualul premier Ion Chicu era ministru al Finanțelor.

„Avia Invest este obligată să achite taxa pentru supraveghere aeronautică. Anul trecut, când s-a schimbat Guvernul, datoria față de stat a „Avia Invest” era de 118 milioane de lei pentru perioada mai 2017 - iunie 2019. Ce fac funcționarii din Guvernul Maiei Sandu? Semnează în luna iunie-iulie o tranzacție de reeșalonare, ca aceste 118 milioane să nu fie achitate imediat, ci până în mai 2020. Dacă insistam atunci la 118 milioane, „Avia Invest” putea intra în insolvabilitate și imediat era anulat contractul de concesiune. Am cerut de la colegii din Guvern să-mi dea detalii de ce funcționarii numiți de fostul Guvern au permis o astfel de reeșalonare în detrimentul statului”, a declarat astăzi Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, deși de afla și atunci la guvernare, alături de Blocul „ACUM”.

În replică, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) îl acuză pe Igor Dodon că a lansat „un nou fals la adresa Guvernului Sandu” și îi amintește șefului statului că persoana care a semnat acea tranzacție a rămas în funcție de pe timpurile guvernării democraților, actualii parteneri de guvernare ai socialiștilor, și a fost demis la scurt timp de către executivul precedent.

PAS îl îndeamnă pe șeful statului să-l întrebe pe Ion Chicu și pe partenerii democrați de la guvernare cum au permis acumularea unei asemenea datorii din partea „Avia Invest” către stat.

„Dodon a lansat un nou fals la adresa Guvernului Sandu. Cică Guvernul de atunci s-ar face responsabil pentru oferirea vacanței de la plata impozitelor pentru Aeroportul Internațional Chișinău! N-are nicio treabă Guvernul cu reeșalonarea datoriilor – decizia a fost luată de Octavian Nicolaescu, fostul director al Autorității Aeronautice Civile, pus în funcție de PD, partenerul actual de coaliție al lui Dodon.

Acest om a admis ca aceste datorii să se acumuleze ani la rând și a fost demis de Guvernul Sandu anume pentru că a emis această decizie frauduloasă.

Îl îndemnăm pe Dodon să prindă la curaj și să-l întrebe pe Chicu și pe partenerii săi cum s-au acumulat acele datorii până în iunie 2019 și cine a pregătit decizia frauduloasă de reeșalonare semnată de Nicolaescu”, se arată în replica Partidului Acțiune și Solidaritate.

Amintim că Igor Dodon a promis astăzi că, în câteva săptămâni, Aeroportul Internațional Chișinău se va întoarce în gestiunea statului, fiindcă „Avia Invest” are datorii de 60 de milioane la stat și va intra în insolvabilitate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md