05:32:27 16.01.2021
 
Stiri

STARE de URGENȚĂ // Premierul Chicu solicită AJUTORUL Letoniei, Lituaniei, Ungariei, României și Federației Ruse pentru ca R. Moldova să beneficieze de VACCINURI anti-COVID

Actualitate 27.11.2020 16:54 Vizualizări1642 Autor: Ziarul National
STARE de URGENȚĂ // Premierul Chicu solicită AJUTORUL Letoniei, Lituaniei, Ungariei, României și Federației Ruse pentru ca R. Moldova să beneficieze de VACCINURI anti-COVID


Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale coordonează cu Organizația Mondială a Sănătății și Alianața Globală pentru Vaccinuri și Imunizări posibilitatea livrării vaccinului anti-COVID pentru 20% din populația R. Moldova, anunță Guvernul de la Chișinău.

Aceeași sursă precizează că Banca Mondială este dispusă să finanțeze aceste vaccinuri.

Premierul Ion Chicu a declarat astăzi, în cadrul ședinței Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică (CNESP), că s-a adresat deja prim-miniștrilor din statele baltice, Letonia și Lituania, cu rugămintea ca să distribuie R. Moldova o parte din cotele de vaccinuri pe care le vor primi în cadrul UE.

„De asemenea, voi discuta și cu omologul meu din Ungaria, colegii din România și Federația Rusă ca aceste vaccinuri să fie livrate și Republicii Moldova, pe măsura în care vor trece toate testările și aprobările”, a spus Chicu.

Anterior, România și-a arătat disponibilitatea să ajute R. Moldova să primească vaccinuri anti-COVID, achiziționate de către UE.

La aceeași ședință, oficialii din domeniul sănătății au anunțat că Republica Moldova a recepționat lotul de 100 de mii de vaccinuri antigripale, iar primii beneficiari vor fi persoanele din grupul de risc.

CITIȚI și Stare de URGENȚĂ în sănătate publică pe întreg teritoriul R. Moldova până pe 15 ianuarie 2021: Restaurantele și barurile vor funcționa până la 22.00, iar teatrele vor fi închise. Ce alte INTERDICȚII anunță autoritățile

Menționăm că autoritățile au decis astăzi să instituie stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul R. Moldova de pe 30 noiembrie 2020 până pe 15 ianuarie 2021 din cauza evoluției îngrijorătoare a pandemiei de COVID-19.

În prezent, spitalele unde sunt repartizați pacienții cu noul coronavirus sunt ocupate în proporție de 90% în municipiul Chișinău, iar în raioanele republicii – în proporție de 85%.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md