03:12:38 13.08.2020
 
Stiri

Premierul Chicu, întâlniri cu ambasadorii UE, României și Germaniei înaintea ședinței de Parlament în cadrul căreia au urma să fie depusă momoțiunea de CENZURĂ împotriva Cabinetului de miniștri

Actualitate 15.07.2020 18:59 Vizualizări1451 Autor: Ziarul National
Premierul Chicu, întâlniri cu ambasadorii UE, României și Germaniei înaintea ședinței de Parlament în cadrul căreia au urma să fie depusă momoțiunea de CENZURĂ împotriva Cabinetului de miniștri


Prim-ministrul Ion Chicu a avut, pe parcursul zilei de miercuri, 15 iulie, întrevederi separate cu trei diplomați din Occident.

În prima jumătate a zilei, oficialul s-a întâlnit cu Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, părțile au făcut un schimb de opinii privind evoluția situației epidemiologice în regiune și acțiunile necesare pentru relansarea economiei, reiterând deschiderea și importanța consolidării parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și România.

„Premierul a exprimat mulțumiri poporului român pentru suportul oferit pe parcursul pandemiei COVID - 19 și a menționat că acest fapt reconfirmă relațiile prietenești dintre cetățenii țărilor noastre. La finalul întrevederii, oficialii au reconfirmat disponibilitatea ambelor state de a aprofunda relațiile bilaterale prietenești, orientate spre creșterea nivelului de viață al cetățenilor Republicii Moldova și României”, cităm din comunicat.

La Guvern a mers astăzi și Angela Ganninger, Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, pentru a discuta „subiecte prioritare de pe agenda bilaterală şi acţiunile care urmează să fie întreprinse pentru dezvoltarea relaţiilor de parteneriat”, anunță Executivul.

Prim-ministrul a apreciat sprijinul constant acordat de către Republica Federală Germană (RFG) pentru dezvoltarea economiei naționale, asistența tehnică-financiară în implementarea proiectelor cu menire socială, inclusiv prin intermediul GIZ, expertiza furnizate de către echipa German Economic Team (GET), care oferă consultanță Guvernului în reformarea politicilor economice și dezvoltarea sustenabilă a cadrului economic.

CITIȚI și ULTIMATUM pentru Maia Sandu din partea Platformei „DA”: „Mingea e în terenul PAS, iar timpul aproape că a EXPIRAT. Dacă înregistrăm moțiunea săptămâna viitoare, atunci valoare ei va fi ZERO”

„Prim-ministrul a reconfirmat determinarea Executivului de a continua reformele necesare pentru integrarea europeană”, cităm din comunicatul de la Guvern.

Cu șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, premierul a discutat despre situația economică și epidemiologică atât din Republica Moldova, cât și din regiune.

„Premierul a apreciat înalt sprijinul de durată oferit țării noastre de către partenerii din Uniunea Europeană. În mod special, a remarcat importanța asistenței acordate în perioada pandemică. Chiar ieri Republica Moldova a recepționat primul lot de echipamente medicale oferit de UE și OMS, în valoare de 2,8 milioane de euro. La ședință a fost reiterată intenția Guvernului de a continua măsurile necesare pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și realizarea reformelor corespunzătoare. Ion Chicu a exprimat mulțumiri pentru decizia UE de a debursa a doua tranșă a asistenței macrofinanciare în sumă de 30 de milioane de euro, fiind apreciat aportul Ambasadorului UE în acest sens”, ne anunță Guvernul.Menționăm că opoziția a anunțat că va înregistra în cadrul ședinței de joi a Parlamentului o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Moțiunea a fost inițiată de Platforma DA și a fost semnată până acum de către cei 11 deputați ai acesteia, de către deputatul Octavian Țîcu și de către legistlatorii din grupul „Pro Moldova”, în total 26 de deputați.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md