20:26:13 18.06.2021
 
Stiri

ULTIMATUM pentru Maia Sandu din partea Platformei „DA”: „Mingea e în terenul PAS, iar timpul aproape că a EXPIRAT. Dacă înregistrăm moțiunea săptămâna viitoare, atunci valoare ei va fi ZERO”

Actualitate 14.07.2020 12:05 Vizualizări2593 Autor: Ziarul National
ULTIMATUM pentru Maia Sandu din partea Platformei „DA”: „Mingea e în terenul PAS, iar timpul aproape că a EXPIRAT. Dacă înregistrăm moțiunea săptămâna viitoare, atunci valoare ei va fi ZERO”


Platforma „DA” a semnat astăzi moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Chicu și așteaptă că același lucru să fie făcut și de către cei 15 deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Vicepreședintele Platformei „DA”, Alexandru Slusari, îi zorește pe cei de la PAS să nu lase decizia pentru ziua de sâmbătă, deoarece, dacă moțiunea de cenzură va fi înregistrată joia viitoare, atunci valoarea ei juridică „va fi zero”.

„Toata fracțiunea noastră a semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chiucu. Biroul Politic al Platformei „DA” a împuternicit deputații să semneze. Mă bucur că avem o poziție comună în cadrul fracțiunii, inclusiv a celor doi deputați care nu sunt membri de partid”, a declarat astăzi vicepreședintele Platformei „DA”, Alexandru Slusari.

Deputatul a explicat de ce PPDA insistă ca moțiunea să fie semnată anume de parlamentarii PAS.

„În primul rând, noi am fost împreună în cadrul Blocului „ACUM”. PPDA a ținut la unitate și nu noi am fost cei care au decis să fie două fracțiuni în Parlament. Regretăm că această unitate nu s-a păstrat. Avem nevoie de 26 de semnături pentru a înainta moțiunea de cenzură și nu avem nevoie de alte semnături decât cele ale partenerilor noștri, foști parteneri. Această fracțiunțiune e cea mai apropiată de noi, chiar dacă avem deseori puncte de vedere diferite. Îmi pare rău că acum două luni nu ne-am pornit pe această cale... S-a ales o pistă greșită, cu alegeri parlamentare și prezidențiale desfășurate concomitent. S-a impus o agendă falsă și s-a pierdut timpul. Dacă eram uniți acum două luni, atunci ar fi fost un mesaj puternic pentru alți deputați, inclusiv PD”, a explicat Slusari.

De asemenea, Slusari a menționat că este important ca moțiunea să fie depusă joia aceasta și nu mai târziu. Astfel, vicepreședintele Parlamentului subliniază că PAS ar trebui să nu lase tocmai până sâmbătă adoptarea deciziei finale.

„Noi mai avem la dispoziție trei săptămâni... Sesiunea parlamentară primăvară-vară se termină pe 25-26 iulie. Moțiunea de cenzură se dezbate la prima ședință, la o săptămână după ce este depusă. Dacă noi depunem moțiunea joi, atunci ea va fi dezbătută săptămâna viitoare. Dacă noi nu facem acest lucru și așteptăm ședința Consiliului Național Politic al PAS, atunci vom putea depune oficial moțiunea, în cel mai bun caz, joia viitoare. Dacă joia viitoare va fi ultima ședință plenară a sesiunii primăvară-vară, atunci valoarea juridică a moțiunii este zero, gata. Noi trebuie să începem totul de la zero, să încercăm să convocăm ședința extraordinară. Alteori am văzut cât de repede era convocată ședința Consiliului Național Politic al PAS. Să ne amintim de vara trecută, când era vorba de decizia lor unilaterală de susținere a Zinaidei Greceanîi”, i-a înțepat Slusari pe reprezentanții PAS.

Potrivit lui Slusari, semnalul dat ieri de cei de la PAS este unul „dăunător”, de care profită unii reprezentanți ai PD, care doresc să rămână alături de Igor Dodon.

„Poziția ezitantă a PAS-ului îi determină pe cei de la PD să joace în acest ping-pong. Noi știm spiritul existent în fracțiunea PD... Știm că sunt persoane nemulțumite, chiar dacă PD are cinci miniștri. Dar, odată ce văd această decizie a reprezentanților PAS, și ei rămân reticenți. Acest lucru îi permite lui Dumitru Diacov să joace acest ping-pong. „Mai întâi vedeți dacă ei vă susțin, iar noi o să vedem ce facem”, spun cei de la PD. Eu înțeleg că așa jocuri politice au fost 30 de ani. Se vorbește una, se fumează altceva. Iată de ce în cel de-al 12-a ceas mai sunt șansele pentru un mesaj franc din partea a 26 de deputați.

Încă nu e târziu să schimbăm situația. Dar e nevoie ca joi să depunem moțiunea. Mă tem că după ziua de joi portița se închide, iar alegerile prezidențiale și parlamentare anticipate vor fi organizate de acest guvern și noi deja vedem apucăturile guvernului Dodon - mai multe secții de votare în Transnistria, o să avem 30 de mii de sirieni, 100 000 de transnistreni... Noi așa alegeri dorim? Dacă nu este conștientizată această problemă, atunci cineva să-și asume consecințele. Noi nu acceptăm formula cu cât mai rău pentru țară, cu atât mai bine pentru noi politic. Noi am spus că ne asumăm guvernarea, că propunem un program de guvernare... Noi tot timpul am propus asta, dar am fost opriți și ni se spunea că nu, nu, hai să vedem cu matematica. Cu matematica am ajuns unde am ajuns. Dacă o să avem matematica falsificării alegerilor prezidențiale și parlamentare, atunci mulți dintre deputați o să-și amintească de această matematică legată de demiterea guvernului și învestirea altui guvern profesionist, care nu va face mendrele lui Dodon. Mingea e pe terenul colegilor de la PAS, iar timpul aproape a expirat. Contăm pe conștiința și responsabilitatea dânșilor”, a conchis Slusari.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


sorin 14.07.2020 12:21

ce-i asta, miroase a conserve moscovite, care mai mult tulbura apele, decat lupta impotriva lui Dodon.

Tarnacop 14.07.2020 13:37

E intamplator faptul ca discursul lui Slusari si Nastase este identic cu cel a lui Candu ? Poate trebue sa-i acuze pe cei din PAS si Ilancic- personal ?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

11.06.2021 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Plahotniuc s-a întor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md