12:05:08 19.05.2022
Stiri

Prea sfințitul patriot și polcovnicul trădător

Actualitate 19.12.2021 10:11 Vizualizări2362 Autor: Ziarul National
Prea sfințitul patriot și polcovnicul trădător


Trustia, elegii politikoase

Ieri am discutat despre vizita Mitropolitului Vladimir la Tiraspol și entuziasmul tămâios, abnegația cădelnițată cu care l-a felicitat pe Vadim Krasnoselski, reprezentant al companiei „Șerif”, cu ocazia numirii acestui individ în funcția de șef al raioanelor Dubăsari, Grigoriopol, Tiraspol și Slobozia, pentru al doilea mandat consecutiv și paralel.

„Nu e simplu să conduci atâtea raioane concomitent și să reziști dihoniei europene de peste Nistru!” - spuse Prea Sfințitul de pe amvonul autonomiei mitropolitane a Bisericii Ortodoxe Ruse.

„Oare cine l-o fi trimis pe vajnicul coordonator cu camilafcă al arhanghelilor, serafimilor, heruvimilor și îngerilor molotoveni în bârlogul cornoraților separatiști? Cancelaria Cerească, Scaraoțchi, Patriarhul Kirill sau generalul KGB Mihail Gundeaev?” - se întrebă retoric Colesovnazadov.

„Cancelaria Cerească, după cum au stabilit savanții teologi, comunică direct cu politicienii, nu are nevoie de intermediari, - interveni Dr. P. Stuh. - Rămân ultimii trei. Scaraoțchi însă respectă frontierele actuale, fiindcă el le-a trasat. De aceea, întrebarea trebuie reformulată: în ce ipostază a mers Mitropolitul Vladimr la Tiraspol: ca Mitropolit Vseiea Rusi sau ca polcovnic KGB responsabil de zona noastră?”

„Credeți că Prea Sfințitul a mers la Tiraspol având ghimnastiorka cu epoleții sub sutană?” - se interesă Cozonac?

„Ca mitropolit, el posibil să fie patriot și să se teamă de Dumnezeu, dar ca polcovnic, Nikolai Vasilievici Cântărean e obligat să execute ordinul generalului Gundeav”, - răspunse dr. P. Stuh.

Acum stau și mă gândesc cine și de ce îl trimite pe primarul Chișinăului, Ion Ceban, tocmai la Surgut, la 4 125 km distanță, pentru „schimb de experiență și de bune practici”? Nu există orașe demne de atenția lui mai pe aproape? Sau e neapărat să fie cât mai departe, în Siberia? Atunci, de ce nu la Valdivostok, care, cel puțin, e vecin cu Japonia? Iar bunele practici urbane nipone chiar nu i-ar strica primarului de Chișinău.

Al vostru poslușnic, Ion Buraga
Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md