14:55:19 19.01.2019
 
Stiri

Plahotniuc anunță că PD va fi un partid Pro-Moldova: „Oamenilor li s-a indus ideea că problemele țării se rezolvă dacă ești proeuropean, prorus, proamerican sau unionist”

Alegeri 2018 14.09.2018 20:49 Vizualizări1467 Autor: Ziarul National
Plahotniuc anunță că PD va fi un partid Pro-Moldova: „Oamenilor li s-a indus ideea că problemele țării se rezolvă dacă ești proeuropean, prorus, proamerican sau unionist”

Partidul Democrat (PD), care susținea anterior că este o formațiune proeuropeană, va trece în viitorul apropiat printr-o serie de schimbări importante. Astfel, democrații anunță acțiuni prin care PD se va defini drept „partid Pro-Moldova”, o formațiune care „acționează pentru toți moldovenii”. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului Național Politic al PD și a fost enunțată de președintele formațiunii, Vlad Plahotniuc.

„În 27 de ani de la independență, partidele în R. Moldova s-au creat și s-au dezvoltat pe teme geopolitice, iar oamenilor li s-a indus permanent ideea că problemele țării se rezolvă dacă ești proeuropean, prorus, proamerican, unionist și așa mai departe. A fost creată falsa senzație că de viitorul Moldovei are grijă cineva din exteriorul țării. Toate aceste poziționări arată că, în realitate, politicienii s-au îndepărtat de oameni și de problemele lor, s-au ascuns după tema geopolitică din cauza incapacității de a face acțiuni și de a înregistra rezultate pe intern”, a declarat Plahotniuc.

Planul discutat de PD presupune ca reprezentanții partidului să se afle permanent între oameni, să lucreze în comunitățile locale împreună cu autoritățile de acolo, să vină cu proiecte și soluții concrete de rezolvare a problemelor identificate.

De asemenea, în cadrul ședinței CPN s-a discutat și despre programul politic al formațiunii pentru perioada următoare. „Prioritățile pentru viitorul program de guvernare al formațiunii vor fi axate pe moldoveni. Vocile oamenilor simpli vor sta la baza programul nostru politic. Aceste propuneri și sugestii vor fi prezente în viitorul program de guvernare al PD, dar și în activitatea noastră imediat următoare, pentru că vrem să ne asigurăm că îndeplinim cu adevărat voința poporului”, a spus Plahotniuc.

Liderul democraților a adăugat că direcția strategică a PD este dezvoltarea și modernizarea republicii după modelul occidental. „Este cea mai potrivită și singura cale reală, care poate aduce rezultatele dorite pentru moldoveni. Totodată, Guvernul trebuie să își adapteze acțiunile la prioritățile urgente ale populației, iar aici PD va veni în perioada următoare cu o serie de propuneri de noi proiecte, apărute în urma consultărilor cu cetățenii. Aceste probleme țin de majorarea salariilor și a pensiilor, noi drumuri locale și naționale, aprovizionarea cu apă a localităților, dar și o problemă foarte complexă legată de colectarea deșeurilor în localități”, a conchis Vlad Plahotniuc.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Andrei Bunu 15.09.2018 14:35

E cam sucita logica lui Plahotniuc, din care reese ca a fi proeuropean sau proamerican inseamna a fi anti...R. Moldova.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.01.2019 09:30 Nicolae Negru Dreptul la demnitate

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

11.01.2019 09:17 Nicolae Negru Cine și de ce disprețuiește geopolitica?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md