04:59:27 08.12.2021
Stiri

PERICOL // Starea PODURILOR din Chișinău: Construite în anii 1970, cu grinzile și pilonii din beton armat DEFECTE. Ar putea fi reparate abia la anul viitor

Social 20.08.2018 13:33 Vizualizări1336 Autor: Ziarul National
PERICOL // Starea PODURILOR din Chișinău: Construite în anii 1970, cu grinzile și pilonii din beton armat DEFECTE. Ar putea fi reparate abia la anul viitor Agora


Majoritatea podurilor din Chișinău sunt în stare „nesatisfăcătoare”, susține Vitalie Butucel, șeful Direcției municipale Transport Public și Căi de Comunicații.

Într-un raport citit astăzi la ședința Primăriei Chișinău, Butucel a arătat că cea mai gravă situație printre cele 20 de poduri din capitală se atestă la cele de pe strada Ismail, pe bd. Renașterii (în preajma Circului) și de pe strada Mihai Viteazul.

Podurile necesită o expertiză amplă, iar autoritățile promit s-o efectueze în maximum jumătate de an.

Podul rutier de pe str. Ismail a fost construit în anul 1968, iar grinzile și pilonii din betonul armat care susțin construcția sunt în stare deplorabilă din punct de vedere tehnic și estetic. Totodată, hidroizolarea are probleme, iar termenele de valabilitate ale acesteia au expirat acum 25 de ani.

Cam aceeași situație se atestă și la podul de pe bd. Renașterii, dar și la cel de pe str. Mihai Viteazul, construit în 1967.

Butucel a mai raportat că cele trei poduri de pe Viaduct, construite între anii 1983 și 1988, necesită reparații locale de calitate, la fel ca și cele trei de pe str. Grădina Botanica, dar și podul din orășelul Sângera, construit în 1978 și reparat la începutul anilor 2000. În ultimul caz ar fi nevoie de reparații ale fisurilor din asfalt.

Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a solicitat responsabililor din domeniu să efectueze aceste expertize și să prezinte costurile de intervenție, pentru a putea fi incluse în bugetul municipal pentru anul 2019, când podurile ar putea fi reparate.

Menționăm că prăbușirea recentă a unui pod rutier în regiunea Genova din nordul Italiei a provocat moartea a peste 40 de oameni. Printre aceștia se numără și un cetățean din R. Moldova, iar alt moldovean a fost rănit.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md