23:56:05 19.07.2024
Stiri

Pentagonul avertizează că se termină banii furnizați de SUA pentru armata ucraineană. Rusia pregătește o ofensivă de iarnă

Actualitate 03.10.2023 10:28 Vizualizări611 Autor: Ziarul National
Pentagonul avertizează că se termină banii furnizați de SUA pentru armata ucraineană. Rusia pregătește o ofensivă de iarnă Profimedia


Șeful departamentului financiar al Pentagonului, Michael McCord a avertizat Congresul SUA că reducerea fondurilor destinate Ucrainei ar putea provoca întârzieri în furnizarea de sisteme „critice” de armament către armata ucraineană, informează Associated Press, preluată de Kyiv Post și Digi24.ro.

McCord a declarat că programul de finanțare pe termen lung prin intermediul Inițiativei de Asistență de Securitate pentru Ucraina („Ukraine Security Assitance Initiative”) este „complet epuizat”, chiar în momentul în care armata rusă se pregătește de declanșarea propriei sale ofensive de iarnă.

Conform oficialului Pentagonului, Statele Unite mai au la dispoziție în jur de 5,4 miliarde de dolari pentru a finanța trimiterea de arme pentru Ucraina.

În același timp, SUA rămâne inclusiv fără fondurile necesarea completării propriilor stocuri de arme și muniții, după transferarea de sisteme de armament în Ucraina.

„Am fost deja forțați să încetinim ritmul în care ne refacem propriile rezerve”, a transmis McCord într-o scrisoare adresată liderilor Congresului SUA.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului american a declarat, pe 2 octombrie, că SUA are bani pentru a sprijini Ucraina „doar pe termen scurt”.

De la începutul războiului, declanșat de invazia Rusiei a Ucrainei pe 24 februarie 2022, SUA au oferit peste 110 de miliarde de dolari, direct sau indirect, pentru a ajuta statul ucrainean. 49,6 miliarde de dolari reprezintă exclusiv ajutorul acordat în asistență militară.

Recent, în Congresul SUA, republicanii și democrații au decis să elimine un ajutor financiar pentru Kiev, ca măsură de compromis pentru a evita intrarea administrației în „shotdown”.

Preşedintele american Joe Biden a promis Ucrainei că Statele Unite nu o vor abandona în războiul cu Rusia şi a cerut elaborarea unui act legislativ separat pentru ajutorul financiar destinat Ucrainei.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md