04:49:35 01.06.2020
 
Stiri

Pensionarii stabiliți peste hotare vor putea primi pensia din Republica Moldova: Unde trebuie să prezentați pașaportul moldovenesc, dar și actul de identitate din țara „adoptivă”

Social 29.05.2019 16:56 Vizualizări1935 Autor: Ziarul National
Pensionarii stabiliți peste hotare vor putea primi pensia din Republica Moldova: Unde trebuie să prezentați pașaportul moldovenesc, dar și actul de identitate din țara „adoptivă”


Cetățenii moldoveni stabiliți cu domiciliul peste hotare și ajunși la vârsta de pensionare vor putea primi pensia din Republica Moldova, după ce Guvernul a modificat astăzi Regulamentul privind modul de plată a pensiilor.

Doritorii de a primi pensii din Republica Moldova vor trebui să depună personal cererea la organul teritorial de asigurare socială de la ultimul domiciliu din țara de origine, să prezinte pașaportul moldovenesc, dar și un act de identitate din statul în care sunt stabiliți cu traiul.

Totodată, beneficiarii vor trebui să prezinte anual Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS) certificatul de viață. Actul va fi semnat de către beneficiar la misiunea diplomatică/ oficiul consular al Republicii Moldova din țara de domiciliu sau la subdiviziunile teritoriale ale CNAS și va putea fi expediat prin poștă.

Pensia va fi acordată lunar, de la data depunerii cererii, pentru un an, prin intermediul prestatorului de servicii de plată din Republica Moldova, desemnat de către beneficiar.

Legea care prevede că pensionarii din republica noastră stabiliți cu traiul în străinătate pot să beneficieze de dreptul la pensie în Republica Moldova va intra în vigoare din 1 ianuarie 2019.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md