17:59:19 21.02.2020
 
Stiri

Pavel Filip, la Ștefan Vodă: „Suntem cu picioarele pe pământ și cunoaștem foarte bine PROBLEMELE cu care se confruntă R. Moldova”

Social 21.04.2018 15:20 Vizualizări830 Autor: Ziarul National
Pavel Filip, la Ștefan Vodă: „Suntem cu picioarele pe pământ și cunoaștem foarte bine PROBLEMELE cu care se confruntă R. Moldova”


„Am venit să vă ascult şi să mă inspir de la voi. Suntem cu picioarele pe pământ și cunoaștem foarte bine problemele cu care se confruntă R. Moldova și la nivel central, și la nivel local, și încercăm, organizat, să le rezolvăm”, le-a transmis premierul Pavel Filip reprezentanții administrației publice locale din raionul Ștefan Vodă, precum și întreprinzătorii din raion.

Premierul a enumerat activitățile Guvernului, inclusiv din economie, justiție, combaterea corupției, reformarea administrației publice centrale, modernizarea serviciilor publice, reforma sistemului de pensii, precum și reformele în sistemul de sănătate.

„Nu este suficient să te concentrezi pe un domeniu, de exemplu, doar pe îmbunătățirea mediului de afaceri. Lucrurile trebuie privite în complexitate, pentru că investitorii vin acolo unde este și o justiție corectă, nivelul birocrației e redus, infrastructura este dezvoltată și se oferă servicii sociale calitative”, a menționat Pavel Filip, citat de un comunicat de presă al Executivului.

În același context, sursa citată s-a referit la reforma justiției și la lupta anticorupție, evidențiind perfecționarea legislației privind procuratura, combaterea spălării banilor, asigurarea integrității angajaților din sistem.

„În anul curent este realizată și „mica reformă” a justiției, axată pe dimensiunea disciplinară pentru judecători și revederea mecanismului de intrare în sistem. Referitor la serviciile publice, miza este aducerea acestora mai aproape de oameni, în acest scop urmând să fie create centre multifuncționale ale Agenției Servicii Publice în fiecare centru raional”, a punctat Filip.

Premierul a vorbit și de proiectele „Drumuri bune pentru Moldova”, programul „Prima Casă”, precum și lansarea Serviciului 112.

La rândul lor, reprezentanții APL și întreprinzătorii au vorbit despre impedimentele cu care se confruntă. Au fost abordate subiecte ce țin de sporirea nivelului de salarizare a funcționarilor, activitatea instituțiilor de învățământ din raion, precum și calitatea drumurilor.

De menționat că Guvernul a decis, acum câteva zile, ca miniștri și șefii de instituții vor lăsa birourile cel puțin o dată în lună și să meargă în teritoriu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md