07:15:51 14.06.2024
Stiri

Pavel Filip îi cere Maiei Sandu să demareze de URGENȚĂ consultări, altfel va deveni „sursa blocajului”: „Soluțiile de ieșire din criză nu sunt anticipatele sau referendumul, ci alegeri anticipate sau un GUVERN”

Actualitate 24.02.2021 16:36 Vizualizări3177 Autor: Ziarul National
Pavel Filip îi cere Maiei Sandu să demareze de URGENȚĂ consultări, altfel va deveni „sursa blocajului”: „Soluțiile de ieșire din criză nu sunt anticipatele sau referendumul, ci alegeri anticipate sau un GUVERN” Captură


Partidul Democrat (PD) consideră că fracțiunile parlamentare și Maia Sandu trebuie să recurgă la noi consultări, pentru a depăși blocajul în care s-a pomenit R. Moldova. „Președinția trebuie să inițieze cât mai curând aceste consultări, altfel devine sursa blocajului, nu sursa soluției”, a declarat astăzi liderul PD, Pavel Filip, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui Filip, pandemia de COVID-19 a revenit în forță în R. Moldova, iar paturi în spitale nu mai sunt.

„Între timp, veniturile la buget rămân sub nivelul anilor precedenți. Deficitul bugetar a atins în decembrie un nivel maxim istoric – 10 miliarde de lei, iar datoria de stat a ajuns și ea la un maxim istoric - 68 de miliarde de lei. Investițiile străine au scăzut de 20 de ori. Toate ramurile economiei scad. Producția agricolă a scăzut cu 25%, cea industrială cu 6%, transportul de pasageri a scăzut cu 50%, industria de turism a avut de 4 ori mai puțini turiști în 2020”, a precizat Filip.

În spatele acestor cifre, spune liderul PD, sunt oameni care vor să știe ce îi așteaptă în continuare. „Oameni care vor să știe ce va fi. Să continue, să încerce, să lupte sau să dea mâinile în jos și să plece din țară. Oameni care vor să știe dacă vaccinul mai vine și când, dacă apucăm să ne vaccinăm bunicii și medicii, dacă mai apucăm să le vină rândul și celor mai tineri”.

În același context, Filip spune că lipsa de acțiune nu reprezintă o soluție.

„Cetățenii nu pot sta așa, în așteptare nesfârșită, în timp ce economia scade, iar oamenii mor de COVID. Soluțiile de ieșire din criza în care ne aflăm sunt nu anticipatele sau referendumul, ci, mai exact, anticipatele sau un guvern. Astfel, singura soluție sunt consultările cu fracțiunile inițiate de președinție. Fără consultări riscăm să conservăm situația incertă și, poate chiar mai rău, s-o înrăutățim. Consultările trebuie să aibă loc între partidele autentice din Parlament, fără grupul Șor și transfugii”, a conchis Pavel Filip.


Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md