07:13:10 01.04.2020
 
Stiri

Partenerul de afaceri al fratelui președintelui Dodon va repara, cu 4 milioane de lei, Casa-muzeu „A. S. Pușkin” din Chișinău: „M-am adresat către prietenii R. Moldova în Rusia...”

Social 17.02.2020 15:50 Vizualizări1012 Autor: Ziarul National
Partenerul de afaceri al fratelui președintelui Dodon va repara, cu 4 milioane de lei, Casa-muzeu „A. S. Pușkin” din Chișinău: „M-am adresat către prietenii R. Moldova în Rusia...”


Igor Ceaika, fiul fostului procuror general al Federației Ruse și partener de afaceri al fratelui președintelui Igor Dodon, va oferi bani pentru reparația Casei-muzeu „A. S. Pușkin” din Chișinău, care trebuie să fie gata în luna septembrie curent.

Anunțul a fost făcut de șeful statului pe Facebook, care a adăugat că „Ceaika, Ambasadorul de afaceri în Moldova al Asociaţiei „Delovaia Rossia”, a decis să acopere toate cheltuielile” pentru reparația acestui obiectiv, la solicitarea sa.

„Monumentul de arhitectură, care nu a mai fost restaurat din anul 1987, necesită urgent lucrări de reparație capitală și în primul rând, reparația acoperișului. Bugetul municipal și cel de stat pentru anul 2020 nu prevăd cheltuieli pentru Casa-muzeu „A. S. Pușkin”, iar procedura de alocare a mijloacelor financiare ar fi durat timp îndelungat. M-am adresat către prietenii Republicii Moldova din Rusia, care au găsit o modalitate de a finanța etapa inițială – expertiza, proiectarea și soluționarea problemelor urgente de reparație. Au fost deja transferate cca 2,5 milioane de lei (123 de mii de euro), iar alte 1,5 milioane de lei vor fi transferate imediat ce vor fi definitivate documentele de proiectare. Îmi exprim încrederea că, la data de 21 septembrie, când vom marca 200 de ani din ziua când a fost exilat marele poet, complexul muzeal va întâmpina oaspeți fiind renovat în totalitate”, a scris Dodon pe rețeaua de socializare.

Președintele a ținut să adauge că această Casă-muzeu „A. S. Pușkin” este „un simbol al prieteniei cu partenerul nostru strategic cu Federația Rusă”.

Menționăm că, anterior, Dodon a cerut și renovarea Complexului memorial „Eternitate”, reparat acum 15 ani, iar Guvernul a decis să aloce peste patru milioane de lei în acest scop.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

macar 17.02.2020 17:24

De atata !!! La dodon cioricul e foarte gros !!!

vasile 17.02.2020 20:51

Comentarii nu pot fi,parazitul nu-l potiadopta ca mascota!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md