19:17:14 14.07.2020
 
Stiri

Parlamentarii socialiști ar putea fi cercetați pentru ULTRAJ, după ce au lansat amenințări la adresa deputatului Ștefan Gațcan

Actualitate 30.06.2020 20:24 Vizualizări905 Autor: Ziarul National
Parlamentarii socialiști ar putea fi cercetați pentru ULTRAJ, după ce au lansat amenințări la adresa deputatului Ștefan Gațcan


Deputații socialiști ar fi încălcat astăzi, 30 iunie, Legea cu privire la statul deputatului în Parlament, făcând presiuni deschise asupra fostului lor coleg, Ștefan Gațcan, care a părăsit fracțiunea PSRM din cauza „incapacității guvernării socialiste de a gestiona situația legată de răspândirea COVID-19”, scrie timpul.md.

Potrivit sursei citate, la scurt timp după anunțul făcut de Gațcan, un grup de deputați socialiști au mers la o maternitate privată, unde au organizat un protest, scandând, făcând gălăgie și proferând amenințări și cuvinte denigratoare: „Au organizat această acțiune pentru a se răzbuna pe Ștefan Gațcan și nu au ținut cont că acolo se aflau mame cu nou-născuți, femei în travaliu. În plus, au încălcat și normele instituite de Comisia de sănătate publică, prin care este interzisă aflarea în grupuri mai mari de trei persoane”.

Citește și: VIDEO // „Brigada” din „Bandițkii Petersburg”, pe podul de la Telecentru. Proaspătul deputat al „Pro Moldova”, Ștefan Gațcan, ar fi fost STOPAT în trafic și obligat să-și depună mandatul: „Avem înregistrări video și audio”

Pe lângă etica și normele morale, socialiștii au încălcat și Legea privind statutul deputaților în Parlament care stipulează că „deputatul nu poate fi persecutat sau tras la răspundere juridică sub nici o formă pentru opiniile politice sau voturile exprimate în exercitarea mandatului”.

Aceeași normă mai prevede că agresiunea asupra deputaților este calificată ca ultraj. În plus, și rudele de gradul întâi ale deputaților se bucură de un nivel de protecție, precizează portalul.

„Deputatul este considerat pe toată durata mandatului său ca fiind în exerciţiul funcţiunii, motiv pentru care orice agresiune împotriva sa este asimilată infracţiunii de ultraj şi sancţionată conform dispoziţiilor prevăzute pentru aceasta. De protecţie juridică similară beneficiază şi membrii familiei – soţ, soţie, copii şi părinţi – în cazul în care agresiunea împotriva acestora urmăreşte nemijlocit exercitarea de presiuni asupra deputatului în legătură cu exercitarea mandatului său”.

„Transmiteți-i lui Bătrâncea și lui Furculiță să citească măcar din când în când legile. Istericii”, a comentat și cunoscutul canal Telegram „Мамалыга и Токана”, subliniază sursa citată.

„Se pare că socialiștii lui Dodon au organizat acest protest amintindu-și cum au fost huiduiți și batjocoriți de membrii Partidului Comuniștilor, când au trădat acest partid politic, iar ulterior s-au alăturat socialiștilor. Atunci le-a fost născocită și o poreclă - ГАД (gânganie, jivină, dihanie) de la abrevierea numelor celor trei deputați care au trădat PCRM - Greceanîi, Abramciuc și Dodon”, încheie aceeași sursă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md