01:41:23 08.10.2022
Stiri

O nouă subvariantă de COVID-19: Se răspândește rapid în mai multe țări

Actualitate 21.09.2022 07:58 Vizualizări1107 Autor: Ziarul National
O nouă subvariantă de COVID-19: Se răspândește rapid în mai multe țări


BA.4.6, o subvariantă a variantei Omicron a virusului SARS-CoV-2, s-a răspândit rapid în SUA, iar acum se răspândește în Marea Britanie.

Cel mai recent document informativ privind variantele COVID-19 de la Agenția de Securitate a Sănătății din Regatul Unit (UKHSA) a menționat că, în cursul săptămânii începând cu 14 august, BA.4.6 a reprezentat 3,3% din mostrele din Regatul Unit. De atunci, prevalența a crescut pentru ca subvarianta să reprezente aproximativ 9% din cazurile analizate.

În mod similar, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, BA.4.6 reprezintă acum mai mult de 9% din cazurile recente din SUA. Varianta a fost identificată și în alte câteva țări din întreaga lume.

BA.4.6 este un descendent al variantei BA.4 a lui Omicron. BA.4 a fost detectat pentru prima dată în ianuarie 2022, în Africa de Sud, iar de atunci s-a răspândit în întreaga lume alături de varianta BA.5.

Nu este complet clar cum a apărut BA.4.6, dar este posibil să fie o variantă recombinantă. Recombinarea are loc atunci când două variante diferite de SARS-CoV-2 (virusul care provoacă infecția COVID-19) infectează aceeași persoană, în același timp.

În timp ce BA.4.6 va fi similar cu BA.4 în multe feluri, acesta poartă o mutație a proteinei Spike, o proteină de la suprafața virusului care îi permite să intre în celulele noastre și să le infecteze.

Această mutație, R346T, a fost observată în alte variante și este asociată cu evaziunea sistemului imunitar, ceea ce înseamnă că ajută virusul să ocolească anticorpii dobândiți în urma vaccinării și a infecției anterioare, conform Science Alert.

Variantele de Omicron, mai transmisibile dar mai puțin agresive

Din fericire, infecțiile cu Omicron au, în general, efecte mai puțin grave și s-au observat mai puține decese cauzate de Omicron decât în cazul variantelor anterioare. Ar fi de așteptat ca acest lucru să se aplice și în cazul BA.4.6. Într-adevăr, nu au existat încă rapoarte că această variantă ar cauza simptome mai severe.

Totuși, știm că subvariantele Omicron tind să fie mai transmisibile decât variantele anterioare. BA.4.6 pare a fi chiar mai bun la evitarea sistemului imunitar decât BA.5, varianta dominantă în prezent.

Universitatea Oxford a raportat că persoanele care au primit vaccinul original Pfizer împotriva COVID-19 produc mai puțini anticorpi ca răspuns la BA.4.6 decât la BA.4 sau BA.5. Acest lucru este îngrijorător, deoarece sugerează că vaccinurile împotriva COVID-19 ar putea fi mai puțin eficiente împotriva BA.4.6.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.10.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // O obsesie colectivă ...

03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md