04:52:40 24.02.2020
 
Stiri

Primăria București NEAGĂ declarațiile lui Ion Ceban, potrivit cărora a fost semnat un ACORD de colaborare dintre Chișinău și București

Social 17.01.2020 17:33 Vizualizări2240 Autor: Ziarul National
Primăria București NEAGĂ declarațiile lui Ion Ceban, potrivit cărora a fost semnat un ACORD de colaborare dintre Chișinău și București


Viceprimarul municipiului București, Aurelian Bădulescu, a infirmat categoric semnarea oricărui act sau acord de colaborare dintre Chișinău și București, de către partea română, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău din 15 ianuarie. Acesta susține că toți consilierii de la București, prezenți la ședința de la Chișinău, au fost doar în calitate de invitați și nu au avut rol admnistrativ. Totodată, presa afiliată lui Dodon scrie că acordul de cooperare a fost semnat între consiliile municipale din Chișinău și București.

„După semnarea acordului, îl vom înmâna ministerelor de Externe și, la rândul lor, îl vor transmite primăriilor. După aceea, Consiliul Municipal București va vota proiectul”, a spus Ceban, potrivit noi.md, deși procedura prevede semnarea acestuia după votarea acordului în Consiliul Municipiului Chișinău, transmiterea către Ministerul Afacerilor Externe, iar acesta îl va trimite la Primăria Bucureștiului și abia apoi va fi discutat în Consiliul General.

Bădulescu a declarat pentru psnews.ro„s-a votat acordul în Consiliul Municipiului Chișinău și urmează să fie trimis prin Ministerul Afacerilor Externe, iar acesta îl va trimite la Primăria Bucureștiului și abia apoi va fi discutat în Consiliul General”.

„Noi am participat la ședință în calitate de invitați, deci practic noi nu am exercitat niciun act de administrare în acest sens”, a spus Bădulescu.

CITIȚI și DOC // Acordul ADIȚIONAL la Protocolul de Înfrățire între Chișinău și București, APROBAT. Viceprimar de peste Prut: „Această colaborare este fundamentală”

În același context, consilierul municipal din partea PUN, Corneliu Pântea, susține că „apropierea Chișinăului de București este o necesitate absolută, mai ales apropierea și crearea unor mecanisme de interacțiune a cetățenilor dintre cele doua capitale românești, cu toate acestea folosirea în mod demagocic sau pentru a justifica, nu colaborarea, dar subordonarea Chișinăului Moscovei, este o crimă”.

„Exploatarea de către PSRM, prezentarea consilierilor din București la votarea actului adițional ca o colaborare a României cu PSRM-ul este un fals grosolan. La această ședință, consilierii din București au avut statut de invitați, iar Acordul de Colaborare nici nu avea cum să fie semnat de către primarii Bucureștiului și Chișinăului, așa cum s-a anunțat anterior”, se arată într-o postare pe pagina consilierului PUN.

Potrivit lui Pântea „acordul votat în CMC în prezența consilierilor din București nu înseamnă și operaționalizarea acestuia, iar pentru ca acest act adițional să devină funcțional el trebuie validat de Ministerul Afacerilor Externe al României și votat în Consiliul Municipiului București”.

„Semnarea și implementarea acestui Acord între cele două capitale românești va pune în viață la Chișinău normele și practicile românești, va permite accesarea de fonduri europene și va crea noi oportunități de dezvoltare, astfel aducând Chișinăul la standardele unui oraș românesc și european. Pentru ca aceste lucruri să se întâmple sfătui PSRM-ul și pe primarul Ion Ceban să fie corecți față de București. România înțelege foarte bine jocul făcut de PSRM și nu va accepta să fie folosită”, adaugă Pântea.

Consilierul PUN s-a referit și la ultimele declarații al premierului Ludovic Orban și ale președintelui Klaus Iohannis, despre care spune că „ar trebui să le dea de gândit celor de la PSRM, Igor Dodon, dar și lui Ion Ceban”.

„Administrațiile publice locale din România vor colabora cu cele din Republica Moldova în interesul cetățenilor, nu în interesul PSRM-ului. Basarabia a fost și a rămas teritoriu românesc. Și Basarabia trebuie să revină odată și odată acasă - în România!!!”,
a conchis Pântea.

Deschide.md

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Basarabeanu49 17.01.2020 21:06

Ei toți sunt ași în a spune minciuni. Dodon are bună echipă.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md